Annons:

Minskat intresse för Bullerby Cup: ”Det är ingen katastrof”

Planerna var väldigt torra under förra årets upplaga av Bullerby Cup. Kanske är det en anledning till att turneringen ser ut att minska något kommande sommar.

Minskat intresse för Bullerby Cup: ”Det är ingen katastrof”

Vimmerby IF märker av ett något minskat intresse för ungdomsturneringen Bullerby Cup.
– Som det är just nu ligger vi på 175 anmälda lag. Vi har legat lite efter hela tiden, säger Nicklas Johansson.

Annons:

2016 deltog 212 lag i Vimmerby IF:s flaggskepp Bullerby Cup. Förra året hade man inte tillgång till lika mycket förläggningar på grund av en ombyggnation av AL-skolan och då kunde man bara ta emot 192 lag.

– Då fick vi tacka nej till några lag eftersom förläggningarna inte räckte till, säger Nicklas Johansson. 

Dåliga planer

Maxtaket är även i år satt till 192 lag. Cupen brukar vara fulltecknad vid den här tiden på året, men så är inte fallet i år.

– Som det är just nu ligger vi på 175 anmälda lag. Vi försöker marknadsföra oss i lite större områden längre bort i år för att nå ut till nya klubbar. Vi kan ta 192 lag i år också, men som anmälningsläget ser ut nu så tror jag inte vi kommer upp i den summan.

Han tror att minskningen kan bero på två saker: dels de torra planerna som var under förra årets cup och dels att cupen numera spelas utan att segrare utses.

– Tyvärr har planerna varit väldigt dåliga beroende på att vi inte har kunnat vattna. Lagen har varit väldigt förstående när de har varit här, men kan de välja att åka någonstans där gräset är grönt gör de det. Det här med att det inte är någon tävling där vinnare utses längre kan kanske också spela in.

Deal med Arla

Nicklas Johansson betonar samtidigt att 175 lag inte är någon katastrof.

– Det är ingen katastrof. Men vi har inte varit utsatta för det här innan utan vi har kunnat fastställa saker och ting redan i februari medan andra cuper har anmälningstid till början av juni. Håller vi det öppet kanske vi kan komma upp i de där 192 lagen ändå, vi får se.

Lagen som spelar Bullerby Cup i sommar lär kunna se fram emot betydligt grönare planer än vad som varit fallet de senaste åren.

– Nu har vi en deal med Arla. Eftersom de släpper ut så mycket vatten så får vi ta spillvattnet med Länsstyrelsens goda minne för att vattna planerna med. Det kommer att underlätta för oss. I år tror vi på gröna planer och förhoppningsvis sprider sig det ryktet till nästa år.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt