Annons:

Klassiska ÅFF premiärspelar i dag – Stejdahl får chansen från start

Oskar Stejdahl startar på ÅFF:s centrala mittfält i dagens premiär mot Ljungskile. Foto: Linus Johansson

Klassiska ÅFF premiärspelar i dag – Stejdahl får chansen från start

Åtvidabergs FF har byggt om från grunden. I dag premiärspelar ÅFF i division ett hemma mot Ljungskile SK – med den tidigare Vimmerbyspelaren Oskar Stejdahl i startelvan.
– Givetvis vill vi vara med och slåss där uppe, men det är inget vi har pratat om, säger Oskar Stejdahl.

Annons:

Efter många år i Vimmerby IF lämnade Oskar Stejdahl klubben efter degraderingen från division två i höstas. I mitten av januari skrev mittfältaren på för klassiska Åtvidabergs FF, som i år kommer att spela i division ett.

– Min första tid i klubben har varit jättebra. Allt blir bättre och bättre för varje dag som går. Jag har kommit in i laget väldigt bra och har fått spela mycket under försäsongen, både i Svenska cupen och i träningsmatcherna, säger Oskar Stejdahl.

Är det står skillnad på ÅFF och Vimmerby IF?

– Det är klart att det är skillnad, ÅFF är ju ÅFF och VIF är VIF. Men framförallt så handlar det om divisionsskillnaderna. Det är väldigt proffsigt här med allting, arenan, omklädningsrummet och allt runtomkring.

”Utvecklas varje dag”

Oskar Stejdahl är nöjd med sin insats under försäsongen.

– Det har varit jättenyttigt för mig att få spela mycket och jag har presterat bra i matcherna. Det går fortare och man måste ta snabbare beslut, men det har inte varit några problem, säger Oskar Stejdahl.

Mariannelundskillen tycker att han utvecklas för varje dag som går.

– Jag utvecklas varje dag, varje träning och varje match. Jag har blivit bättre, framförallt i koncentrationen och det mentala. Det är viktiga punkter som vi tryckt på. Sen behöver man utveckla allt hela tiden, men blir aldrig färdigutvecklad.

Startar på mittfältet

Åtvidabergs FF har upplevt några riktigt tuffa säsonger där man ramlat ur både Allsvenskan och Superettan. Jämfört med förra säsongen i Superettan har nästan hela laget bytts ut och ÅFF har gjort en ungdomlig satsning.

Hur ser du på chanserna att vara med i toppen av division ett i år?

– Givetvis vill vi vara med och slåss där uppe, men det är inget vi har pratat om. Det vi har pratat om är att ta vecka för vecka, träning för träning och match för match. Vi har en ny och ung trupp som verkligen vill något med fotbollen så vi kommer göra allt för att vara med i toppen.

I dagens premiär hemma på Kopparvallen startar Oskar Stejdahl på det centrala mittfältet.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt