Annons:

Stejdahl vill stanna på minst division 1-nivå:

Oskar Stejdahl kommer lämna Åtvidabergs FF efter degraderingen till division 2. Foto: Arkivbild

Stejdahl vill stanna på minst division 1-nivå: "Pratar med en del klubbar"

Anrika Åtvidabergs FF trillade ned i division 2. Mariannelundssonen Oskar Stejdahl kommer inte följa med klubben ned efter degraderingen.
– Det är minst division 1 jag vill spela i, säger han.

Annons:

Tidigare Vimmerby IF-spelaren Oskar Stejdahl var en av Åtvidabergs FF:s bästa spelare den gångna säsongen. Men prestationerna räckte inte för att klara nytt kontrakt i division 1. Flerfaldiga SM-guldvinnarna är nu nere i division 2.

– Det är tragiskt på sitt sätt. Egentligen hade vi för bra trupp att åka ur. Vi ska inte göra det med den truppen vi hade, men det är något som inte stämt riktigt. Det påverkade mycket med alla tränarbyten. Så här i efterhand känns det som att man nog borde ha gjort sig av med Tor-Arne (Fredheim) lite tidigare. Det kanske hade räckt med två matcher tidigare, så hade vi tagit sex poäng till, säger Stejdahl.

Tror du att ÅFF kan komma tillbaka till finrummet?

– Jag tror att det kan gå. Det finns en arena, en vilja och en passion för att komma tillbaka. Men allt måste stämma och klubben måste skötas på rätt sätt. ÅFF vill tillbaka så fort som möjligt, men man kanske måste ta ett par år i division 2 för att bli ännu starkare. Att ha en tvåårsplan tillbaka till Superettan är nog fel, jag tror att det kan behövas en femårsplan för att klubben ska hitta rätt igen. 

Lämnar ÅFF

Att Stejdahl lämnar Åtvidaberg står klart efter degraderingen. Det har ryktats om en återkomst till moderklubben Hjältevad/Mariannelund i division 5, men det förnekar han.

– Nej, det är inte tanken i år. Jag har varit med mina bröder och kört lite futsal, men det är bara på skoj. Det finns ingen sanning i det.

Samtliga spelares kontrakt i ÅFF sades upp efter nedflyttningen. 

– Det bryts nu och jag kommer inte bli kvar. För min del var det en helt okej säsong. Jag är varken jättemissnöjd eller helt nöjd heller. Jag har sagt nej till en fortsättning, men annars har jag inte stängt några dörrar. Jag kommer söka mig vidare. 

Ett flertal klubbar på division 1- och Superettannivå har hört av sig.

– Omkring en handfull är det. Det är ingen klubb jag vill nämna, men det är minst division 1 jag vill spela i. 

Är det någon klubb som känns lite extra lockande?

– Det finns lite klubbar, men allt ska kännas rätt också och det ska stämma in med allt runt omkring. Det är mycket det som det hänger på. Jag vill inte säga för mycket, men jag vill spela i minst division 1.

När kan något vara klart tror du?

– I början av januari vill jag ha det klart.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt