Annons:

Ingen akut kris för domarklubben: ”Ser betydligt bättre ut”

Mikael Fransson, som här ses i bakgrunden, är en av distriktsdomarna i Vimmerby FDK. Foto: Linus Johansson

Ingen akut kris för domarklubben: ”Ser betydligt bättre ut”

I höstas var det kris för Vimmerby Fotbollsdomarklubb. Nu ser läget betydligt bättre ut – även om behovet av nya domare fortfarande finns kvar.
– Jämfört med förra året har vi tillgång till ytterligare fyra distriktsdomare. Det är klart att det underlättar vårt arbete, säger Bo Ek, ordförande och domartillsättare i Vimmerby FDK.

Annons:

I höstas var det akut kris i Vimmerby FDK. Ett tag fanns det bara sju distriktsdomare att tillgå och flera matcher i de lägre serierna tvingades skjutas på framtiden.

– Vi har haft det väldigt kärvt i några år. Förra året var det kris ordentligt, konstaterar Bo Ek.

Nu är läget betydligt ljusare.

– En domare har försvunnit, men vi har fått in fyra nya domare plus att Roger Dahlberg har kommit tillbaka. På så sätt ser det betydligt ljusare ut. Sen vet vi med oss att det kommer att bli kärvt vissa dagar ändå.

Vill bli fler domare

De nya domarna som har rekryterats är Alfred Karlsson (Målilla), Dennis Fransson (Storebro), Alexander Lagerström (Vena) och Kamal Hanno (Vimmerby).

– De går först och främst in och dömer i reservlagsserier, division tre och fyra för damer samt på linjen i division fem. Det kan också bli aktuellt att döma som en av två domare i division sex samt att gå på linjen i division fyra, säger Bo Ek.

Men även om antalet domare har ökat så behövs det fortfarande fler.

– Om vi kunde vara drygt 20 domare så skulle det vara perfekt, säger Bo Ek.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt