Annons:

Nattsvart för Storebro – Lojal vann derbyt

Flamur Mulalli gjorde ett snyggt och viktigt mål i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Nattsvart för Storebro – Lojal vann derbyt

Det är tungt att hålla på Storebro IF för tillfället. Efter dagens derbyförlust mot Lojal är nu laget utan seger på hela sex matcher.
– Så länge vi skapar chanser är jag inte så orolig, säger tränaren Johan Aronsson.

Annons:

Efter den tunga derbyförlusten mot Djursdala i fredags fick Lojal känna helt andra känslor efter kvällens derby mot Storebro.

De rödsvarta vände 0–1-underläge till 2–1-seger i en tuff match på Bruksvallen.

– Det var en suverän seger, riktigt skön. Jag vet hur Djursdala kände sig i fredags och jag känner likadant idag. Det var väldigt skönt, säger tränaren Viktor Gimolli.

Mulalli klev fram

Storebro tog ledningen genom Jimmi Wickström. Kort före paus fick Lojal in en viktig kvittering genom Kushtrim Krasniqi. 20 minuter in på andra halvlek avgjorde Flamur Mulalli tillställningen med ett läckert avslut utifrån.

– Vi var det lag som spelade fotboll, men det var en svår match och det hände mycket hela tiden. När vi rullar boll lyckas vi bra och det är då vi gör målen också.

"Måste vara positiva"

Desto tyngre är det förstås i Storebro-lägret. Laget har bara samlat ihop två poäng på de sex inledande omgångarna och ligger sist i tabellen.

– Lojal var bollskickliga och hade mer boll, men jag tycker att vi minst skulle haft en poäng om man ser till chanserna. Bara vi börjar göra mål på våra chanser så kommer att lossna. Vi måste försöka vara positiva och jobba på.

Behöver ni ändra något i ert spel?

– Det tycker jag inte. Vi jobbar på och krigar på. Förra året hade vi stolpe in, nu är det stolpe ut. Hade vi inte skapat något hade jag varit jätteorolig. Jag tycker att spelet sitter, men det handlar om att göra mål.

Båda tränarna ville lyfta fram samtliga spelare i sina lag.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt