Annons:

VIF-tränaren efter storförlusten: ”Luften gick ur oss lite”

VIF-tränaren David Lindgren var inte helt överens med domaren när Vimmerby föll med 4-0 mot Assyriska.

VIF-tränaren efter storförlusten: ”Luften gick ur oss lite”

Vimmerby IF jagade en kvittering i toppmatchen hemma mot Assyriska. Målen uteblev dock och till slut blev det förlust med 4-0.
– Efter att vi fått det röda kortet och de gjort 2-0 känns det som att luften gick ur oss lite. Det blev tungt, säger VIF-tränaren David Lindgren.

Annons:

Hemmalaget hängde inte alls med i inledningen av matchen och Assyriska tog rättvist ledningen efter en kvart.

– Vi visste att det skulle bli en tuff match. Tyvärr känns det som att de var betydligt mer vakna från start. Assyriska vann egentligen alla kamper till en början och fick ju också utdelning till slut. Sen tycker jag att vi lyfte oss och tog över i mitten av halvleken och började vinna kamper. Tyvärr hade de ju redan fått utdelning och det har man kanske inte råd med i sådana här matcher, säger David Lindgren.

”Kändes halvbilligt”

Vimmerby startade sedan den andra halvleken bra och var flera gånger om nära att kvittera till 1-1. Som så många gånger under hösten uteblev dock målen.

– Vi startade andra bra och hade momentum där. Det kändes som en tidsfråga innan vi skulle få in en kvittering och kunna gå för tre poäng.

Då, i den 67:e minuten, kom den olyckliga situationen där Niklas Gunnarsson åkte på sitt andra gula kort och där Assyriska gjorde 2-0 på den efterföljande frisparken.

Vad säger du om situationen?

– Våra spelare uppfattade att det skulle vara frispark till oss innan. Själva momentet i sig har jag svårt att uttala mig om då jag inte riktigt såg vad som hände. Men det kändes lite halvbilligt, säger David Lindgren.

Förlusten i Grebo avgörande

I slutet av matchen släppte VIF in ytterligare två mål.

– Jag tycker ändå att de som var på planen försökte att stå upp hela matchen. De försökte hålla huvudet högt och det är bra.

I och med förlusten är Vimmerbys chans till serieseger i division tre borta. Med två matcher kvar att spela är laget sex poäng och 20 plusmål bakom Assyriska. Till Tord på kvalplatsen skiljer det tre poäng.

– När det gäller seriesegern känns det lite som att vi slarvade bort det momentum som vi byggde upp under våren i matchen mot Grebo framförallt. Uddamålsförlusterna mot Myresjö och Tord var också tunga, men Grebo var bara en stor plump. Det har man inte råd med. Nu ska vi försöka avsluta det här på bästa sätt, säger David Lindgren.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt