Annons:

Oklart om det blir KM för damer:

Det är fortfarande oklart om det blir KM för damer. Foto: Linus Johansson

Oklart om det blir KM för damer: "Måste ta beslut snart"

För första gången på länge finns det fyra klubbar på damsidan i Vimmerby kommun. Men om det blir något kommunmästerskap för dem är fortfarande oklart.
– Vi måste ta ett beslut snart, säger Mats Krantz, från arrangerande Södra Vi IF.

Annons:

Vimmerby IF, Frödinge/Brantestad SK, Gullringens GoIF och Södra Vi IF. För första gången på många år finns det fyra damklubbar i Vimmerby kommun.

Det gör att frågan om KM-spel även för dem aktualiseras. Förr om åren, när damklubbarna var fler än de har varit på sistone, spelade damerna söndagen efter herrarna. Under 2000-talets mitt och framåt spelade damerna även på lördagen. 

– Det är 20 år sedan det var fyra lag senast, säger SVIF:s Mats Krantz. 

Något beslut har inte tagits, men arrangörsföreningen ska snart börja titta på det.

– Vi har inte gjort det än, men vi ska titta på det. För 20-25 år sedan spelade herrar lördag och damer söndag. Sedan hade vi dammamtcherna när det var uppehåll för herrarna mellan gruppspel och slutspel i ett antal år. 

Herrarnas inbokad

Mats Krantz säger att man behöver ta ett beslut snart.

– Det måste vi göra, men fotbollssäsongen är precis slut så vi har legat lite lågt hittills. Vi måste kolla över vad som är praktiskt möjligt också, både med domare och tider.

Herrarnas turnering är dock inbokad. Den äger rum den 5 januari nästa år. Där är det oklart hur många lag som kommer till spel.

– Rumskulla är ju nedlagda, men vi måste kolla med Vimmerby Akademi också om de ska de spela som ett a-lag eller b-lag. Det kan ju bli antingen åtta eller nio lag och då kan det bli ojämnt som förra året, säger Mats Krantz.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt