Annons:

Viktig pjäs missar Gullringens premiär – Simonsson är med i truppen

Gullringens anfallare Rasmus Bexell kommer inte spel i derbyt mot Västerviks FF. Foto: Ossian Mathiasson

Viktig pjäs missar Gullringens premiär – Simonsson är med i truppen

Gullringens GoIF:s säsong i division 4 börjar med match mot Västerviks FF i morgon. Saknas gör den viktige forwarden Rasmus Bexell som skadade vänsterfoten i förra helgens genrep.
– Det är vår skyttekung från i fjol så det är klart att det är kännbart, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Efter en lång vinter med försäsongsträning har Gullringens GoIF och många andra lokala lag kommit fram till stunden då säsongen drar igång på allvar. 

I morgon kväll åker Gullringen till Västervik för att möta Västerviks FF i seriepremiären av division 4. 

De får dock åka dit utan sin skadade forward Rasmus Bexell, som trampade snett i matchen mot Vrigstad och foten, som är svullen, sätter stopp för spel. 

– Det är ett ledband i foten som uttänjt och han spelar inte imorgon. Vi tappar en viktig spelare men å andra sidan står vi inte och faller med en spelare. Vi har andra spelare som kan kliva fram och jag hoppas att de tar chansen, säger han. 

Simonsson gör årsdebut

Inte heller Joakim Bronow, Dennis Isaksson eller Isack Thuresson kommer till spel i premiären. 

Glädjande nog kommer Christian Simonsson till spel. Den centrale innermittfältaren, som har tvekat kring sin fotbollsframtid, har tränat med laget på sistone och tar plats på bänken i Daniel Ohlssons premiärtrupp. 

– Träningsmässigt ligger han inte efter. Det är viktigt att vi får igång honom, säger Ohlsson. 

Hur känns det att seriepremiären står för dörren?

– Det är en rolig tid som väntar, det är vad man har längtat till. Vi satte formerna för hur vi vill spela under förra året och nu har vi jobbat med en hel del nya saker för att kunna bli lite oberäkneliga. Nackdelen är att sjukdomar och skador har stört oss, säger Daniel Ohlsson. 

Viktigt träningsläger i Danmark

För två helger sedan var Gullringen iväg på ett träningsläger i Danmark som har betytt massor. Nu börjar allvaret för Gullringen som tippas hamna i toppen av division 4-tabellen 

– Där samlade vi på oss många pluspoäng som lag. Jag hoppas att vi spelar vårt spel och följer den uppsatta matchplanen mot Västervik och slipper premiärnerverna. Det är viktigt att få en bra start på serien då jag är säker på att många lag kommer vara med och slåss i toppen.

Fakta

Gullringens trupp till premiären: Marcin Muszka, Kevin Gaines, Anton Palmér, Erik Lindblad, Martin Höglind Stridell, Ola Lindblom, Jonatan Carlson, Alexander Swartz, Jesper Wärnehall, Linus Lindblom, Albin Gustafsson, Bell Maneetup, Anton Holm, Rasmus Stahlin, Sebastian Swartz och Christian Simonsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt