Annons:

Karlsson Törndahl efter derbykrysset:

Ted Åström Åberg och Simon Larsson fick nöja sig med varsin poäng. Foto: Ossian Mathiasson

Karlsson Törndahl efter derbykrysset: "Tagna av studens allvar"

För första gången på elva år möttes Vimmerby IF och Gullringens GoIF i seriesammanhang. Då blev det delad pott – där Vimmerby förstås var den största förloraren.
– Vi var tagna av stundens allvar, säger tränaren Johan Karlsson Törndahl.

Annons:

Gullringens GoIF var redan borta från toppstriden. Nu kanske Vimmerby IF:s tåg gick också. Derbyt på ett fruktansvärt oinbjudande Arena Ceos den här fredagskvällen slutade 1-1 (0-1). 

– Vi har varsin halvlek. Gullringen är bättre än oss i första, även om vi skapar tre, fyra chanser som är okej. Men de har flera stycken också. Vi är inte vakna, inte på tå och är paralyserade första 10-15 minuterna. Det är synd att vi ger dem det, säger VIF-tränaren Johan Karlsson Törndahl.

Vad beror det på?

– Nervositet. Stundens allvar kanske. Det är avslappnat på uppvärmningen, men det blir något annat när vi kommer ut här. 

"En extraspelare för dem"

Gullringen fick också en pangstart. Inte ens två minuter var spelat när Haris Dreco styrde in 1-0 för det vitklädda Gullringslaget. VIF åt sig in i halvleken, men Gullringen saknade inte chanser att utöka.

– I första är vi hyfsat stabila, men i andra halvlek tar de över mer och mer. Det syns kanske att de hade lite mer att spela för än vad vi hade. Vädret påverkar rätt mycket och vi, inklusive mig själv, lägger fokus på fel saker. Men det är svårt att spela elva mot tolv man, säger Gullringstränaren Daniel Ohlsson, som inte ville hylla domarinsatsen:

– Det är jävligt svårt att få tre poäng när det blir som en extraspelare för dem. De har tolv spelare, något annat kan jag inte säga. Vi ska ha en solklar straff i första halvlek, så jag är jävligt frustrerad och förbannad. Det är svårt att vinna när det blir så här. De gör brutala grejer på oss som vi inte får med oss, sedan kan han blåsa för minsta lilla åt andra hållet. 

"Gör vissa korrigeringar"

Vimmerby skulle också kvittera med cirka 25 minuter kvar. Mohammed Jafr gjordes ned i straffområdet och Rickard Thuresson, en av få som var med 2009, var iskall från straffpunkten. 

– Vi gör vissa korrigeringar och matchar deras 4-4-2. Vi vinner fler närkamper och dueller, men 1-1 är nog rättvist. Vi gick verkligen för det och ville ha tre poäng. Tobias (Carlsson) gör många bra räddningar, men det är för tama avslut också, säger Karlsson Törndahl. 

Hur ser du på ert läge nu?

– Vi ville ha tre här, så är det ju. Nu blev det genast mycket svårare. Men vi kan få hjälp i morgon. Hoppet finns, så vi får leva på det. 

"Märks att det är derby"

Daniel Ohlsson kunde glädjas åt att hans lag stjälpte VIF i jakten på en kvalplats.

– Det är det viktigaste just nu. 

Den på förhand heta derbymatchen blev inte lika het som förväntat. Dels på grund av ett virus som härjat ett tag – men också på grund av den fruktansvärda väderleken. 

– Det märks att det är derby, men det är synd att det bara är 50 personer och kollar. Jag tycker man ser det på spelarna som varit med ett tag, en sån som "Thure" taggar till lite extra. Det är ett speciellt möte, säger Karlsson Törndahl. 

Daniel Ohlsson hade också hoppats på en annan inramning förstås. 

– Man hade önskat att det var en publikfest med 8-900 åskådare här. Inramningen försvinner ju och det blir mer som vilken match som helst. Men visst, det smäller och ingen vill vika ned sig. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt