Annons:

  • Zivic mycket nöjd med insatsen:

    VIF gav Tranås en lektion på skärtorsdagen. Foton: Simon Henriksson

  • Zivic mycket nöjd med insatsen:

    Dragan Zivic var nöjd med mycket i segermatchen.

Zivic mycket nöjd med insatsen: "Viktigt för självförtroendet"

Vimmerby IF visade Tranås FF att det är en nivåskillnad mellan division 3 och division 4. Hemmapremiären slutade hela 5-1.
– Det är viktigt för grabbarnas självförtroende, säger tränaren Dragan Zivic.

Annons:

"Välkomna till division 3".

Det tycktes vara Vimmerby IF:s budskap under den första kvarten. Hemmalaget satte tokhög press, vann bollen gång på gång och straffade gästande Tranås FF. 

Tre minuter in på matchen sköt Rickard Thuresson 1-0. Två minuter senare var han ytterst nära att utöka ledningen. I den sjunde minuten kom 2-0 genom Mohammad Jafr. VIF:s ledning kunde också ha varit större mot ett sönderstressat och närmast panikslaget motståndarlag.

– Vi hade pratat om att agera så. Vi trodde att de skulle lira mycket i backlinjen och vi försökte rubba deras uppspel. Det lyckades vi bra med, säger VIF-tränaren Dragan Zivic. 

"Klassen bättre"

Mohammad Jafr gjorde 3-0 innan ens en halvtimme var spelat och känslan var att det kunde bli många fler mål för hemmalaget. Visserligen stack Tranås upp stundom och var faktiskt inte helt uddlöst framåt. 

Alexander Afzelius reducerade också till 3-1, men den första halvleken var en uppvisning av VIF.

– Vi var klassen bättre, så är det. Men det är svårt för en nykomling också. Vi har en del unga spelare, men de har några riktigt unga killar. Jag tycker att både första och andra halvlek var bra, men särskilt första, säger Zivic.

"Alla bidrar"

Tempot och intensiteten sjönk något i den andra akten, men VIF behöll ett fast grepp om matchen. Ikonen Rickard Thuresson gjorde sitt andra och lagets fjärde efter en knapp timme. I slutet kom också 5-1 genom Simon Sandholm.

– Vi kunde ha fått med oss en poäng från premiären mot Tord, men vi visste att utdelningen skulle komma. Sedan har vi kanske lite stolpe in i dag, men det var viktigt för självförtroendet och bra för grabbarna. Kul också att vi får göra fem mål och hitta rätt offensivt.

Dragan Zivic var nöjd med samtliga VIF-spelare.

– Alla bidrar, från målvakt till anfall, genom hela matchen. Ska jag lyfta fram några är det Amel (Komina), han vann mycket bollar och var duktig centralt. Simon Larsson gör det bra, "Macke" (Ahl) likaså och Jafr (Mohammad) visar klass framåt. Många på mitten var mycket bra, Niklas Gunnarsson hade några fantastiska passningar.

Nu väntar en annan nykomling, Mjölby, på bortaplan för VIF.

– Jag ska se dem på måndag och så ska vi fösöka bygga vidare på det här.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt