Annons:

VIF vidare i cupen – vann efter förlängning mot division 4-lag

Simon Sandholm gjorde fyra mål i segermatchen. Foto: Linus Johansson

VIF vidare i cupen – vann efter förlängning mot division 4-lag

Vimmerby IF är vidare ytterligare ett steg i Toyota Cup. VIF vann med 5-3 efter förlängning.
– Skönt att bryta den negativa trenden, säger tränaren Dragan Zivic.

Annons:

Vimmerby tog ledningen med 1-0 genom Simon Sandholm innan division 4-laget Bäckseda IF kvitterade till 1-1. Simon Sandholm såg till att VIF gick fram till 3-1 genom två nya mål.

Då talade allt för VIF-seger, men två sena hemmamål tvingade Vimmerby till en förlängning. 3-3-målet kom så sent som i 93:e minuten.

– Vi var lite nöjda och backade hem lite där. Vi lät motståndarna få mer och mer. De hade ingen jätteutarbetad spelidé, men de fick tryck när de skickade långa bollar. Vi bjöd på en del missade rensningar också. 2-3-målet gav dem energi också. Det var det tungt vid deras 3-3-mål, säger VIF-tränaren Dragan Zivic.

Men efter ett rött kort på en spelare i Bäckseda kunde VIF göra två mål i förlängningen och vinna med 5-3. Mohammed Ibrahim gjorde 4-3 och Simon Sandholm gjorde sitt fjärde för dagen och fixade slutresultatet till 5-3.

– Det var en lång match, med mycket svängningar och till slut vann vi och det är jättebra.

Var det rättvist?

– Ja, vi är ett bättre lag. Vi försökte spela bra fotboll och lirade ganska bra. Vi var välförtjänta av segern. Vi hade bara tur att Strömbom (Ludwig) inte blev skadad. Deras spelare satsade grovt i en situation.

Många fick beröm

VIF är nu vidare till omgång fyra i cupen.

– Skönt att bryta den negativa trenden och att grabbarna kan känna sig nöjda och glädjas, säger Zivic.

Simon Sandholm, som svarade för fyra mål, fick förstås beröm. 

– Amel Komina spelade också jättebra och styrde hela laget både offensivt och defensivt. Han visar att han är långt före spelarna i division 4. Gustaf (Johansson) stod också för en stabil insats i målet och Ibrahim (Mohammed) gjorde ett bra inhopp. Många spelare gjorde bra insatser och det var kollektivt sett en bra insats.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt