Annons:

MISSNÖJT I VIF EFTER NY FÖRLUST:

Jonas Karlssons Vimmerby har fått en tung start i division ett med två raka förluster.

MISSNÖJT I VIF EFTER NY FÖRLUST: "TVÅ STEG TILLBAKA"

Vimmerby IF har inte fått den start på division ett som man troligen hade önskat sig. I dag blev det en ny förlust borta mot Nittorp. Hemmalaget vann med 2-1.
– Sett till prestationen var det här två steg tillbaka jämfört med premiären mot Jitex, säger tränaren Jonas Karlsson.

Annons:

I premiären för en knapp vecka sedan blev det förlust hemma mot Jitex med 3-1. I dag var Vimmerby ute efter revansch i årets första bortamatch i division ett. Det slutade med en insats som inte höll måttet och en ny förlust.

– Vi fick inte till varken offensiven eller defensiven. Sen var vi nära att få med oss poäng i alla fall i och med att vi hade en boll i ribban på slutet, säger Jonas Karlsson.

Vad var det som inte funkade?

– Vi vann inte duellerna och fick inte igång vårt eget spel och vann vi bollen blev det oftast att vi satte en felpassning. Sett till hela matchen var det mycket långa bollar från båda lagen.

Reducerade på straff

Malin Johansson gav Nittorp ledningen med 1-0 efter ungefär 20 minuters spel och tio minuter senare utökade Julia Andersson till 2-0. VIF:s skyttedrottning Nathalie Johansson gav bortalaget nytt hopp när hon reducerade till 2-1 på straff i slutet av den första halvleken.

Närmare än så kom dock inte Vimmerby, som därmed åkte på sin andra raka förlust i säsongsinledningen.

– Det är mycket mer besviket i dag jämfört med hur det var efter matchen mot Jitex. Då var prestationen helt okej, men i dag var vi inte riktigt där. Nittorp fick ett par enkla mål på oss och då blir det jobbigt.

Nyckelspelaren Nathalie Johansson fick en smäll mot låret, men spelade klart matchen.

– Troligen handlar det om en lårkaka, säger Jonas Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt