Annons:

Stor glädje efter första segern: ”Siktar alltid på henne”

Vimmerby IF drog det längsta strået i dagens tuffa match mot Onsala. Foto: Jakob Karlsson

Stor glädje efter första segern: ”Siktar alltid på henne”

Matchen var på väg att sluta oavgjort när VIF fick ett gyllene läge. För Nathalie Johansson var valet enkelt – och kort därefter hade Nathalie Milton knoppat in matchavgörande 4-3.
– Jag siktar alltid på henne, säger Nathalie Johansson.

Annons:

Vimmerby tog tre mycket efterlängtade poäng i dagens match mot Onsala. Det satt hårt åt, men VIF:s beslutsamhet och starka moral fällde avgörandet. Jublet efter 4-3 gick inte att ta miste på.

– Det var riktigt jäkla skönt, men det satt långt inne. Det här betyder mycket. Efter förra matchen var huvudena i sanden, men vi har tränat bra och haft en bra inställning. Det är energin och inställningen som skiljer jämfört med senast, har man inte inställningen så går det inte.

 Gjorde fyra poäng

Självklart är inställning vitkigt, men en heltaggad Nathalie Johansson försämrar inte direkt vinstchanserna. I dag låg Johansson bakom det mesta och klev av matchen med två mål och två assists på kontot.

– Jag är nöjd. Jag har inte gjort något spelmål på ett bra tag så det var skönt.

Vad tyckte du om matchen?

– Vi hade mycket energi i laget och vi sa i paus att det var vår match. Vi hade chanserna, men det var de som gjorde målen. I andra hade vi bättre koll på dem.

Vad tänkte du inför sista målet?

– Milton är ju vass på huvudet och brukar göra såna mål. Jag siktar alltid på henne, skrattar Johansson.

 "Hon är ju så duktig"

Även tränaren Jonas Karlsson var förstås belåten:

– Det här var precis vad vi behövde. Vi genomför matchen som vi vill. VI åker på lite snöpliga mål och det var lite sura miner i paus, men vi får för det hela matchen och vi vill ha med oss tre poäng. Det var verkligen ett taggat gäng i dag och det är aggressiviteten som skiljer. Vi hade viljan och jag är jättenöjd med allas prestation. Tjejerna är värda segern, de har slitit sedan matchen senast och jobbet de lägger ned i dag är fantastiskt.

Hur ser du på Johanssons insats?

– Hon är ju så duktig och det är kul att hon får ut det. Hon ska bistå med spets och det gör hon verkligen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt