Annons:

Hyllningen till Gullringen efter segern:

Laura Solterbeck gjorde tre mål för HFK. Foto: Ossian Mathiasson

Hyllningen till Gullringen efter segern: "Har gjort enorma framsteg"

Många trodde kanske att Hultsfreds FK skulle åka till Gullemon och hämta tre poäng. Nu vann visserligen HFK – men det satt hårt åt.
– Gullringen var överraskande bra. Jag är imponerad av dem, säger HFK-tränaren Peter Jaldefeldt.

Annons:

I premiären vann Hultsfreds FK med hela 18-0 mot Södra Vi IF. Gullringens GoIF å sin sida föll med 7-0 borta mot Krokstorp.

Ny storseger för HFK? 

Nej, så blev det verkligen inte. Gullringen gjorde en kanonmatch och ledde med 2-1. Till slut lyckades ändå gästerna vinna matchen med 3-2.

– Det satt väldigt hårt åt. Gullringen var överraskande bra. Jag är imponerad av dem. Samtidigt trodde vi nog att vi var världsmästare. Gullringen har en del fysiskt starka tjejer och våra väger kanske lite lätt i en sån här match, säger HFK-tränaren Peter Jaldefeldt, och fortsätter:

– Matilda (Hemmingsson) fick spela halvskadad och hon är viktig i vår trebackslinje. Hon fick byta till slut och då blev det tuffare. Vår kondition tog nu ut sin rätt i slutändan, vi gjorde 3-2 med fem minuter kvar. 

"Lite snopet"

Gullringens tränare Michael Eklund var förstås nöjd över sitt lags insats.

– Det känns lite snopet för det var väldigt jämnt. Vi orkade nog inte riktigt, det känns som att vi tog slut sista halvtimmen, säger han.

Ändå en fjäder i hatten för er med det här resultatet?

– Ja, såklart. Jag kan ärligt säga att jag inte trodde på det här resultatet innan matchen, men tjejerna gör en jättebra match. Det är kul för dem att få känna att de är med i matchen. Vi får bygga vidare på det här nu och hoppas att poängen kan komma.

Peter Jaldefeldt tyckte att det var roligt att Gullringen stod upp så bra.

– Det är roligt att de gör framsteg och de har gjort enorma framsteg. Vi får ta med oss den här matchen för det såg inte alls ut som vi hade tänkt. Det var rättvist att vi vann, men det var inte övertygande. 

Hattrick av Solterbeck

Gullringens mål gjordes av Mathilda Jakobsson och Erika Andersson. Laura Solterbeck svarade för samtliga HFK-mål i 3-2-segern. 

Hos Gullringen fick Denise Stolpe, Josefine Holmgren, Mathilda Jakobsson och Erika Andersson extra beröm, men alla i laget fick godkänt. I HFK berömdes 14-åriga Malin Rydén, som sprang kopiöst matchen igenom, och Laura Solterbeck, Pauline Schmidt och Emily Purdy.

– Övriga kan lite bättre.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt