Annons:

VFF slår tillbaka mot anklagelserna: ”Absurt att vi skulle betala honom”

Svenska Fotbollförbundet utreder huruvida Artur Sejdini har rätt att spela i Västerviks FF eller inte. VFF känner sig säkra efter att ha pratat med förbundet och Sejdini kommer att spela derbyt mot IFK Västervik. Foto: Jakob Karlsson

VFF slår tillbaka mot anklagelserna: ”Absurt att vi skulle betala honom”

I fredags kontaktades Västerviks FF av Svenska Fotbollförbundet. Frågan från förbundet handlade om huruvida VFF ger nyförvärvet Artur Sejdini pengar utan att ha rätt att göra det.
– Det är helt taget ur luften och det är absurt att vi skulle betala honom pengar, säger Andreas Andersson i VFF.

Annons:

Artur Sejdini kom till Västervik för en tid sedan och anslöt då till Västerviks FF. Där har han gjort stor succé. Redan i debuten mot Hultsfred gjorde han ett mål och mot IFK Tuna blev det två fullträffar.

En person som har varit i kontakt med vår tidning säger att Sejdinis medverkan i de här matcherna troligen går emot regelverket. Detta är information som även har nått Svenska Fotbollförbundet, bekräftar Andreas Andersson i VFF.

– Det är någon som har anmält att han spelar med oss och att vi skulle betala honom 6 000 kronor i månaden utan att ha rätt att göra det. Det här är helt taget ur luften. Det är absurt att vi skulle betala honom pengar.

”Dubbelkollade allt”

Andreas Andersson betonar att Artur Sejdini inte är i Västervik för att i första hand spela fotboll.

– Det vi har fått till oss är att han ska jobba i Västervik och då vill han också spela fotboll här. Vi som klubb får inte betala honom något och det gör vi absolut inte heller.

Har han ett arbetstillstånd som gäller i Sverige?

– Det förutsätter jag eller åtminstone att det är på gång.

VFF har genom Andreas Andersson lämnat både en muntlig och en skriftlig redogörelse till Svenska Fotbollförbundet kring Artur Sejdini.

– Svaret är att om det vi säger stämmer så finns det inga problem och att han får spela tills vidare. Han är spelklar för oss och har varit det sedan den andra maj. Det ska också sägas att vi dubbelkollade allt med förbundet innan just för att vi inte ville åka på något, säger Andreas Andersson.

– Enligt förbundet får inte hans avsikt vara att vara i Sverige enbart för att spela fotboll och absolut inte tjäna pengar på det. Det är han inte heller. Han är här för att jobba och vi betalar honom inte en krona, fortsätter Andersson.

Kommer att spela derbyt

VFF-ledaren säger sig inte känna någon oro för att laget, som toppar division fyra efter fem omgångar, skulle riskera att bli av med några poäng för att ha spelat med en otillåten spelare.

– Egentligen inte. Jag känner att vi har gjort allt vi kan i det här ärendet. Vad vi vet är han här för att jobba och vi betalar ingenting, det är kärnpunkten för oss. Hade vi trott att vi kunde bli av med poäng för det här hade han självklart inte spelat matcher.

Spelar han i lördagens derby mot IFK Västervik?

– Absolut, han ska spela. Han är spelklar för oss och vi har inte gjort något fel, säger Andreas Andersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt