Annons:

HFK-tränaren: ”Är Gullringen ett topplag kan vi också vara det snart”

William Steinholtz var framme och oroade en del i den andra halvleken. Foto: Linus Johansson

HFK-tränaren: ”Är Gullringen ett topplag kan vi också vara det snart”

Hultsfred fick se sig besegrat av Gullringen. Men trots 3-1-nederlaget var HFK-tränaren Jerker Einarsson inte imponerad av motståndet.
– Är Gullringen ett topplag kan vi också vara det snart, säger Jerker Einarsson.

Annons:

Jerker Einarsson var besviken efter förlusten – och med sitt lags första halvlek.

– Det är tungt. Vi var lite nervösa i första och kom inte alls upp i den nivå vi klarar av. Vi gav dem alldeles för mycket tid att stå och prickskjuta på Bexell (Rasmus). Vi visste om det långa spelet, att de försöker nå honom hela tiden och ändå var vi inte med på det. Och när vi väl fick bollen vågade vi knappt hålla i den överhuvudtaget. Det var tur att det bara stod 0-1 i paus, säger HFK-tränaren.

”Bättre lag i serien”

Hemmalaget startade sedan den andra halvleken starkt och John Svensson kvitterade efter tio minuter.

– Vi kom ut som ett helt annat lag och då fick vi till en lite tuffare press. Vi tog över totalt och vann bollarna på mitten. Sen tycker jag att domaren gick in och avgjorde när de gjorde 2-1. Det är så tydligt att det ska vara frispark där. Domaren säger att det var en kollision, men det köper jag inte. Efter det tappade vi huvudena, säger Jerker Einarsson.

Han var inte imponerad av Gullringen som lag.

– För oss var det här ett litet steg tillbaka och det är synd att det blir så i ett derby. Vi kanske hade lite för mycket respekt för dem. Sen kan jag tycka att om Gullringen är ett topplag kan vi också vara det snart. Jag tycker inte att de spelar en sådan fotboll att de ska vara i toppen, då finns det bättre lag i den här serien.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt