Annons:

Holm klev fram och klippte till med vänstern: ”Var otagbar”

Anton Holm fick en matchavgörande roll i derbyt. Foto: Linus Johansson

Holm klev fram och klippte till med vänstern: ”Var otagbar”

Anton Holm är högerfotad – men klev fram och avgjorde kvällens derby till Gullringens fördel med vänstern.
– Jag klippte på och tror att den satt stolpe in. Den är jag nöjd med, säger Anton Holm med ett brett leende.

Annons:

Att Anton Holm är en klasspelare i division fyra är ingen nyhet. I kväll fick han dessutom ikläda sig något av en hjälteroll i derbyt borta mot Hultsfred. Det var i alla fall Kisakillen Holm som gjorde det matchavgörande 2-1-målet med ungefär 25 minuter kvar att spela. Ett mål som blev omdiskuterat och där båda tränarna, Jerker Einarsson i Hultsfred och Daniel Ohlsson i Gullringen, tyckte att HFK skulle haft frispark.

– Det var en tilltrasslad situation där de ville ha frispark. Jag har lite svårt att säga hur det borde varit, men det var en duell mellan Rasmus (Bexell) och en av deras mittbackar. Jag tycker själv att det var en hård kamp, Rasmus var stark där. Sen fick jag på en riktigt bra träff, den var otagbar. Det var ett viktigt mål där vi vände på matchen igen, säger Anton Holm.

Blev passiva

Annars var det en match där Gullringen gjorde en mycket bra första halvlek och där laget föll ihop i inledningen av den andra halvleken.

– Vi hade riktigt bra koll på det i första. Vi skapade en del chanser och hade massa hörnor. Det kändes riktigt bra. Sen ställde vi till det för oss i början av andra. Vi släppte in dem, de kom högre i pressen och vi var inte riktigt med på det.

Hur kom det sig?

– Jag vet inte, vi pratade om att vi skulle gå ut och köra på, men något gjorde att vi blev lite passiva. Då stressade vi upp varandra istället för att spela lugnt. Jag tycker att vi har ett så pass rutinerat lag att vi inte ska hamna i det läget.

”Så ska det inte vara”

I det läget av matchen blev det irriterat i Gullringen och spelarna började gnälla på varandra.

– Så blev det och så ska det inte vara. Vi ska vara positiva mot varandra, säger Anton Holm.

Det var då som högerfotade Holm klev fram och gjorde det så viktiga 2-1-målet – med vänstern.

– Jag klippte på och tror att den satt stolpe in. Den är jag nöjd med. Jag har spelat mycket på kanten och det har gjort att jag fått använda båda fötterna. Det kan lika gärna bli dåligt med vänstern, men oftast får jag den på mål, skrattar Anton Holm.

Han var förstås mycket nöjd med tre poäng.

– Det var verkligen en skön seger och riktigt kul att få vinna en derbymatch.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt