Hedersam förlust mot tabellettan – VIF värda poäng

VIF stod upp väl mot Bergdalen, men föll ändå. Foto: Simon Henriksson

Vimmerby IF stod upp jättebra mot serieettan Bergdalens IK. Faktum är att VIF skapade betydligt fler heta målchanser än sina motståndare.
Ändå blev det en mycket hedersam förlust.

Vimmerby IF utan anfallsesset Nathalie Johansson. Ett slaget lag på förhand? Nej, inte alls. Mot serieledande Bergdalens IK gjorde hemmalaget en kanoninsats, som bådar gott inför framtiden.

I den första halvleken hade VIF klart fler heta målchanser än sina motståndare. Främst Vilma Winqvist var på väg igenom flera gånger och var nära att ge VIF ledningen. Bakåt var det extremt stabilt under de första 45.

I den andra halvleken blev det dock en tung start för VIF. Bergdalen tog ledningen i den 54:e minuten och den ledningen släppte man aldrig.

Trots att VIF försökte mobilisera och att Tilda Föghner så när fick en fot på bollen som hade betytt 1-1 blev det en högst hedersam förlust inför 102 åskådare.