Annons:

  • Då kommer statyn av ”Kosse” till Vimmerby –

    Här ses de fyra landslagsstjärnorna avbildade, med Kosovare Asllani näst längst till höger. Foto: Goodbye Kansas Studios

  • Då kommer statyn av ”Kosse” till Vimmerby –

    Avbildningen av Kosovare Asllani. Foto: Goodbye Kansas Studios

Då kommer statyn av ”Kosse” till Vimmerby – "Känner mig som Pippi"

Det står nu klart att en cementskulptur föreställande Kosovare Asllani kommer att placeras vid Asllani Court i Vimmerby i sommar.
– Min kommun är stolt över mig för att jag har skapat den courten. Och jag känner en otrolig stolthet över att få ha den statyn också, säger Kosovare Asllani till Sportbladet.

Annons:

Kosovare Asllani, Nilla Fischer, Caroline Seger och Hedvig Lindahl är fyra av de största stjärnorna i det svenska damlandslaget. Nu ska de profileras ytterligare. Nu har de nämligen avbildats i cement och skulpturerna, eller statyerna om man så vill, ska ut på turné i Sverige.

– Detta kommer att bli en världsgrej, säger Kosovare Asllani till Sportbladet.

En teknikpose

Vi har tidigare skrivit om att det ligger en ansökan hos Vimmerby kommun om att få uppföra statyn på Kosovare Asllani vid Asllani Court i sommar. Nu står det klart att den kommer dit från den 8 juni till den 31 augusti. Innan dess kommer den att synas på Gamla Ullevi (31 maj) och Friends Arena (7 juni).

– Bilderna ska representera så som vi är som spelare och jag är teknisk och vill framhäva det i min avbildning. Det är mer av en teknikpose, medan Seger och Nilla är lite mer av power. Jag representerar mer en lirare. Jag tycker att den är cool, jag är väldigt stolt över den, säger Asllani. 

Känner sig som Pippi

Bakom kampanjen ”Football Forever” står Svenska Fotbollförbundet och Coca-Cola. Skulpturerna kommer att landa på platser som huvudpersonerna har en koppling till och för Asllanis del blir det alltså vid hennes egen court i Vimmerby.

– Den kommer att stå vid Asllani Court. Min kommun är stolt över mig för att jag har skapat den courten. Och jag känner en otrolig stolthet över att få ha den statyn också. Den är nära Astrid Lindgrens värld och det är några miljoner som åker dit varje år, så den kommer att synas och det känns bra, säger Kosovare Asllani till Sportbladet.

”Kosse” säger vidare att hon känner sig som Astrid Lindgrens sagofigur Pippi Långstrump.

– Jag känner mig självklart som Pippi Långstrump. Eftersom jag är förespråkare för henne hoppas jag att det finns fler "små-Pippis" där ute som inspireras av den här kampanjen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt