Annons:

VIF-hjälten: ”Kändes som att jag skulle bomba över”

Markus Ahl och Simon Sandholm gjorde Vimmerbys mål när laget vände underläge till seger mot Sleipner. Foto: Linus Johansson

VIF-hjälten: ”Kändes som att jag skulle bomba över”

Sju mål på tre matcher. Simon Sandholm har hittat flytet rejält och i kväll var det han som sköt segern till Vimmerby IF i den svåra hemmamatchen mot Sleipner.
– Först kändes det som att jag skulle bomba över, men den satt fint, säger Simon Sandholm med ett brett leende.

Annons:

Nygamla tränaren Johan ”JC” Carlsson var klar med vad som gällde i hans första match. Vimmerby skulle sjunka ned, spela kompakt och inte släppa till massa chanser i onödan. Laget följde den matchplanen till punkt och pricka.

I inledningen av den första halvleken hade Sleipner ett ganska rejält tryck men VIF, med säkert spelande mittbacksduon Jacob Johansson och Oskar Bergman, stod pall för trycket.

– Själva spelplanen var att vi skulle ligga lite lägre och låta dem rulla och inte låta dem komma in så mycket i mitten. Jag tycker att vi gjorde det bra och vi lyckades också skapa några fina anfall. Vi fick beröm i paus för det jobb vi lade ner, säger Simon Sandholm.

Slog frisparken som gav 1-1

Med ungefär 25 minuter kvar att spela av matchen trodde nog de flesta ändå att rullgardinen gick ned för hemmalaget när Sleipner gjorde 1-0. Istället blev det tvärtom. Med kvarten kvar att spela slog Simon Sandholm en inläggsfrispark som Markus Ahl var sist på fram till 1-1.

– Jag har alltid, lite själviskt, tyckt att jag borde slå de där frisparkarna, men jag får ju aldrig det eftersom jag ska vara inne i boxen och göra mål. Nu fick jag chansen och fick in den fint och så gjorde ”Thure” (Rickard Thuresson) en bra skarv fram till ”Macke” (Markus Ahl) som köttade in den.

”Stärker gruppen”

Knappt fem minuter senare kom också hemmalagets matchavgörande mål och visst var det Simon Sandholm som klev fram och gjorde sitt sjunde mål på de tre senaste matcherna.

– Det var riktigt skönt. ”Ibra” (Mohammed Ibrahim) gjorde det jättebra, det var hans mål. Sen vet jag inte vad deras försvar höll på med riktigt, de stod ganska passivt och jag hade hur mycket tid som helst på mig. Först kändes det som att jag skulle bomba över, men den satt fint. Det var riktigt skönt att få vända matchen på det sättet och det stärker gruppen, säger Simon Sandholm.

”Trodde jag skulle bli utbytt”

Simon Sandholm har verkligen hittat målformen och kvällens fullträff innebär att han har gjort sju mål på de tre sista matcherna, där fyra av dem kom i cupmatchen mot Bäckseda.

– Helt plötsligt är jag inne i stimmet och då hamnar bollarna där de ska. Jag trodde faktiskt att jag skulle bli utbytt tio minuter innan mitt mål i dag. Det var tur att det inte blev så, skrattar Sandholm.

Gör du något annorlunda jämfört med tidigare?

– Jag vet faktiskt inte. Jag känner mig självsäker i avslutslägena. Innan har jag inte fått lika mycket speltid och inte kommit till så många avslut. Nu har jag fått lite mer tid på mig och jag känner att jag orkar mer. Jag känner också att jag har hittat min roll på kanten.

Bra känsla

För Vimmerby IF var det här den andra raka segern sedan tränarbytet.

– Vi har en bra känsla i gruppen just nu. Jag vet inte om det har med tränarbytet att göra eller inte. Men helt klart har vi hittat en vinnarmentalitet. Vi pushar varandra och det är inget gnäll ute på planen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt