Annons:

Sju minuter från poäng:

Elin Ryd tog en straff när VIF föll med 3-1 mot Jitex.

Sju minuter från poäng: "Genomför matchen fantastiskt"

Jitex BK hade extremt mycket boll. Ändå var Vimmerby IF bara sju minuter från poäng.
– Vi är riktigt nära, säger tränaren Jonas Karlsson efter 3-1-förlusten.

Annons:

Mölndalsklubben Jitex BK är en av Sveriges mest framgångsrika genom tiderna. Det var naturligtvis en tuff uppgift som väntade ett VIF med flera spelare på frånvarolistan.

Men i 83 minuter höll laget jämna steg med det förmodade topplaget. Då kom 2-1 för hemmalaget. I slutminuterna kom även 3-1.

– Det är surt, det måste jag säga. Resultatet som sådant är fullt rättvist, men de gör 2-1 så sent, då är det rätt surt, säger VIF-tränaren Jonas Karlsson.

Jitex tog ledningen tidigt, men redan i den tolfte minuten utjämnade Greta Koponen. Likaläget stod sig sedan länge och målvakten Elin Ryd räddade en straff.

– I andra halvlek är vi tillbakatryckta, men ligger jätterätt i positionerna. Bollinnehavet är nog 75-25, men det var också lite av vår plan. Vi måste spela så för att ta poäng och vi är riktigt nära att göra det.

Fantastisk insats

Jitex var förtjänta av tre poäng.

– Det är inget snack om det, då skulle jag ljuga om jag påstod någonting annat. Som åskådare och oberoende är det nog fullt rättvist, men vi genomför matchen på ett fantastiskt sätt och håller helt rätt fokus matchen igenom. Kan vi behålla det framöver, så kommer vi ta tillräckligt med poäng för att hänga kvar. Det är jag övertygad om.

Samtliga VIF-spelare berömdes för insatsen.

– Vi sätter försvarsspelet oerhört bra måste jag säga. Alla tjejer ska ha en stor eloge.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt