Annons:

Tre straffar när Tuna slog IFK Västervik:

Gustavo Borges gjorde mål när IFK Tuna slog IFK Västervik. Foto: Ossian Mathiasson

Tre straffar när Tuna slog IFK Västervik: "Hur dumt det än låter"

Det blev en märklig tillställning mellan IFK Västervik och IFK Tuna på lördagen. Gästerna vann med 3-1 efter att samtliga mål kommit under de första 45.
– Skönt att maskineriet har rasslat igång, säger tränaren Mattias Gustavsson.

Annons:

Det blev en händelserik första halvlek mellan de båda lagen. Tre straffar utdömdes och två av dem satte Tuna i mål. Den tredje sköt IFK Västervik i mål.

Redan i paus var ställningen 3-1.

– Hur dumt det än låter så tycker jag att vi är det bättre laget i första halvlek. Men domaren hade tyvärr ingen bra dag åt något håll. Det är inte bara vårt spel som gör att vi ligger under med 3-1, om jag säger så. Det är andra faktorer som påverkar. Deras två straffar blir ganska matchavgörande, säger hemmatränaren Fredrik Walfredsson.

IFK Västervik fick aldrig riktigt kontakt i den andra halvleken.

– Den är ganska energifattig. Värmen gör sitt, energin går ned och det var jättesvårt för spelarna. Man visste aldrig riktigt hur bedömningen skulle bli. Det blev ganska avslaget. Sedan tycker jag nog inte att det är rättvist att vi förlorar. Vi gör en riktigt bra första halvlek.

"Rasslat igång"

Mattias Gustavsson var förstås kanonnöjd över tre nya inkasserade poäng.

– Det är jätteskönt. Nu har maskineriet rasslat igång. Det var väl ingen toppfotboll av oss direkt, det var varmt och en halvdan match. Men vi släpper inte till så mycket och har bud på fler mål.

Tuna hade en väldigt stabilt försvarsspel.

– Vi låg rätt alltsomoftast och hade bra omställningar. Vi kom runt på kanterna mycket. I andra blev det lite hafsigt, men de hade inga större målchanser.

Martin Carlsson, Dennis Nilsson och Gustavo Borges nätade för Tuna. Oscar Ring var målskytt för IFK Västervik. 

Hos Tuna berömdes Magnus Pettersson, Tobias Thuresson och Oskar Eriksson lite extra. Walfredsson gav en eloge till alla spelare.

– Det kunde ha blivit kaos där ute om inte spelarna, både hos oss och Tuna, skött det så bra, säger han.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt