Annons:

Tuffast tänkbara motstånd i omstarten – då saknar VIF ett koppel av spelare

Anna Karlsson spelar inte i VIF:s höstpremiär mot IFK Norrköping.

Tuffast tänkbara motstånd i omstarten – då saknar VIF ett koppel av spelare

En tung vår bakom sig. En nästan ännu tyngre sommar. Vimmerby IF går in till en höstsäsong med kniven mot strupen och flera duktiga spelare indisponibla.
– Det här är inte den match vi har störst poängchans i, säger tränaren Jonas Karlsson inför IFK Norrköping hemma.

Annons:

Ifjol klarade Vimmerby IF nytt kontrakt i division 1. För att man ska göra det i år krävs något extraordinärt i höst. Lagets överlägset bästa spelare, Nathalie Johanson, spelar inte en minut till efter sin skada. Alicia Strand, Vilma Winqvist och Moa Thorstensson har försvunnit.

Om det ser tufft ut? Minst sagt. VIF har också sex poäng upp till säker mark. Egentligen sju på grund av den usla målskillnaden.

– Det kommer bli jättetufft, men vi tror på det. Vi ska göra det tillsammans, ge 100 procent i varje match, hitta glädjen igen och se hur långt det räcker. Jag skulle säga att spelschemat talar för oss. Många av de andra bottenlagen har vi på hemmaplan och där är vi starkare. Är det något lag av de framför oss vi ska ha bakom oss är det Lindö. Det kommer bli en sexpoängsmatch för oss mot dem hemma. Vi måste ta chanserna mot bottenlagen och överraska i några andra matcher, säger VIF-tränaren Jonas Karlsson.

Hur ska ni göra mål?

– Kollektivet ska göra det. Anspach (Mia) har gjort en del tidigare, Anna (Karlsson) måste kliva fram och även Frida Pöder. Vi hade hoppats på att ha en frisk Stina (Kägo Bragsjö) men hon kände av baksidan på träningen i torsdags. Vi får hoppas att Nathalie (Milton) kan knoppa in några på fasta situationer. Vi kommer inte att göra en massa mål, men det handlar mycket om att hålla nere antalet insläppta.

Många skador

VIF har varit igång och tränat i två veckor inför omstarten. Det är definitivt ingen mjukstart – serieledande IFK Norrköping väntar direkt. Utöver alla som har försvunnit missar även Anna Karlsson (hälsena), Tilda Föghner (vad), Molly Levin (bortrest) och Stina Kägo Bragsjö (baksida) matchen. Även målvakten Elin Ryd är skadad. 

– Det är lite småskador som stör och det här är inte den match vi har störst poängchans i. Vi försöker vara lite smarta och chansar inte med dem. Vi vilar dem och hoppas att de kan spela lite längre fram. Vi har tappat ett helt startmittfält och det ger mindre valmöjligheter, men andra får ta chansen. 

Har det varit aktuellt att plocka in något?

– Vi har fått lite frågor och ställt några frågor, men inte hittat något som kan höja kvaliteten. Antalet fotbollsspelare har vi, så det skulle i sådana fall vara någon som går in och höjer oss.

Hur VIF ska spela mot tabellettan var oklart på fredagseftermiddagen.

– Jag har inte riktigt klart för mig hur vi ska formera oss och är inte färdig med mina funderingar. Men det kommer bli ett ungt mittfält. Jag är övertygad om att de tar chansen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt