Annons:

Karlsson: ”Tråkigt att släppa tre på mål på fasta”

VIF-tränaren Jonas Karlsson var nöjd med lagets attityd i dagens match mot Norrköping. Foto: Jakob Karlsson

Karlsson: ”Tråkigt att släppa tre på mål på fasta”

Att Vimmerby skulle bli utspelat mot Norrköping var väntat. Att matchen mot serieledaren skulle avgöras på fasta situationer var något som Vimmerby förstås inte hade råd med.
– Vi får inte släppa så enkla mål, säger tränaren Jonas Karlsson.

Annons:

Bottenlaget Vimmerby släppte faktiskt bara in ett spelmål mot serieledaren Norrköping och anfört av mittbackarna Malin Söderlund och Nathalie Milton gjorde man mycket rätt defensivt.

Men det hjälpte förstås inte när VIF istället havererade på fasta situationer. Serieledaren vann med 4-0 efter mål på två hörnor och en frispark.

– Det är inte bra och vi måste träna mer på det. Jag tycker att vi såg ganska trygga ut i spelet och de började bli lite frustrerade när de fick 1-0. Det är tråkigt att det ska ramla in två mål på fasta i första. Vi får inte släppa så enkla mål, säger Jonas Karlsson.

 "Hittar en attityd i spelet"

Karlsson var relativt nöjd med insatsen.

– Med de förutsättningar vi har var det helt okej. Så bolltrygga som de är så var tanken att vi skulle ligga lite lågt och jag tycker att vi hittar en attityd i spelet. Många spelar på ovana positioner och jag tycker att mittfältet löser det riktigt bra. De har inte jättemånga chanser på oss i spelet.

"I våras var det många viljor"

Tränaren tycker att Vimmerby har gått stärkt ur sommaren – trots att flera spelare försvunnit från laget.

– Vi har knutit näven och är beredda att göra det tillsammans i höst. I våras var det många viljor i gruppen, nu har vi gått samman. Vi har pratat igenom saker som vi hade olika meningar om och nu har vi mer en samsyn. Jag tycker att vi kan ta med oss jättemycket från den här matchen.

Karlsson ansåg att samtliga gjorde bra ifrån sig, men lyfte fram Frida Pöder lite extra.

– Hon gjorde sin bästa match i VIF-tröjan. Hon hade en otacksam uppgift, men gör det bra.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt