Annons:

Försvarsmissar fällde Gullringen – förlust i premiären

Abrahim Jabateh var bäst på plan och gjorde två mål för Gullringen i dag.

Försvarsmissar fällde Gullringen – förlust i premiären

För första gången på flera decennier spelar Gullringen i en distriktsserie. Det började på sämsta tänkbara sätt. Nykomlingen Hossmo BK vann med 4–3. – Vi spelade för naivt, säger tränaren Mattias Sandh.

Annons:

Gullringen åkte ur division tre ifjol. Starten i Elitfyran blev inte särskilt mycket roligare. GoIF föll borta mot Hossmo med 4–3 (2–2) efter ett sent avgörande. 

Med tio minuter kvar fick Hossmo straff och satte segermålet. 

– Våra killar säger att det inte var någon kontakt, men från sidlinjen såg det solklart ut, så jag kan inte klaga på domslutet, säger Mattias Sandh. 

Avgörande felpass

Matchen var jämn rakt igenom och initiativet växlade mellan lagen. Hossmo tog ledningen med både 1-0 och 2-1 – men båda gångerna kvitterade GoIF genom nyförvärvet Abrahim Jabateh. 

– "Ibbe" var bäst på plan. Han och Hampus Wulff hittade varandra väldigt bra och "Ibbe" var iskall när han fick lägena. Det var väldigt kul att se, säger Sandh som kunde konstatera att det knappast var offensiven som brast för Gullringen: 

– Vi gjorde en hyfsad match och gör man tre mål på bortaplan måste man ha med sig poäng. Alla mål vi släpper in kommer till efter att vi slagit ett felpass långt ned på egen planhalva. Jag vill gärna ha bollen på backen, men inte på alla delar av planen. Vi spelade för naivt och det måste vi jobba med. 

"Måste ha spelat högre upp"

I den andra halvleken gav Hampus Wulff GoIF  ledningen – men några poäng blev det inte. Hossmo kvitterade och med tio minuter kvar kom alltså avgörandet. 

– Det kunde ha gått hur som helst, men de hade några duktiga spelare som måste ha spelat högre upp tidigare. Jag tycker att de vinner mittfältet och där borde vi inte förlorar en enda match framöver. Där kom vi inte upp i normal standard. 

Efter 4-3-målet tryckte Gullringen på och hade flera bud på kvittering. 

– Vi kör hela vägen tills domaren blåser och det är skönt att se att vi har orken. 

Ibrahim Jabateh var klart bäst i Gullringen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt