Annons:

Gullringen tappade på övertid –

Abrahim Jabateh var het i Gullringen, men misslyckades med att göra 2-1.

Gullringen tappade på övertid – "Får inte hända"

Det blev ingen segersång på Gullemon i dag heller. På tilläggstid kvitterade gästande Sandsbro AIK till 1-1. – Jag är jävligt ledsen nu, säger Abrahim Jabateh.

Annons:

Gullringens GoIF får fortsätta att vänta på säsongens första trepoängare. Mot Sandsbro AIK såg det ut som att de gulsvarta skulle få jubla högst – men jublet satte sig i halsen. I den 92:a spelminuten utjämnade bortalaget till 1-1. 

– Det känns för jävla tungt. Jag är jäkligt ledsen just nu, säger Abrahim Jabateh besviket. 

I hela andra halvlek agerade Gullringen oerhört ängsligt. Trots upprepade försök från tränaren Mattias Sandh att lugna ned spelarna hjälpte det inte alls. 

– I andra halvlek är vi dåliga. Jag är mest uppgiven över hur vi agerar. Jag fattar det inte, säger Mattias Sandh. 

Drömstart

Annars kunde inte den här kyliga lördagseftermiddagen börjat bättre för hemmalaget. Niklas Gunnarsson gjorde 1-0 redan i den första matchminuten – och Gullringen skapade många fina målchanser. Det gjorde de även i andra halvlek, men saknade skärpan helt. 

– Vi är totalt odugliga, vi försöker och försöker. Jag har inte en aning om varför, säger GoIF-anfallaren Abrahim Jabateh. 

Ni hade många klara målchanser. Varför blir det inte mål?

– Jag vet inte. Det är såna lägen man bara inte får bränna. Vi slarvade och var inte noggranna alls. 

"Ska avgöra matchen"

I den andra halvleken tryckte Sandsbro på, men det var Gullringen som skapade det hetaste i målchansväg. Och detta trots att laget verkade försöka slå rekord i chansbollar. 

– Vi sa att det var precis det vi inte fick göra. "Chrille" säger samma sak. Vi ser ängsliga ut och rensar bollen när vi är totalt ensamma. Jag hoppas att det beror på att vi är rädda för att förlora, säger Mattias Sandh. 

Vad försökte ni göra för att förhindra det?

– Jag skickade in budskapet till "Herman" (Johan Hermansson Liström), Wulff (Hampus), "Isse" (Isack Thuresson) och "Chrille" (Christian Simonsson). Men det hjälpte inte. Vi blev för ivriga. 

Gullringen borde ha gjort 2-0 ett par gånger. Både Abrahim Jabateh och Erik Stejdahl hade jättefina lägen. 

– Med våra lägen ska vi avgöra matchen. Men det grinar oss lite i ansiktet. Vi hade verkligen behövt en trepoängare. 

"Får bara inte hända"

Gullringen fick ett fint läge att avgöra matchen, men bollen stannade på en Sandsbroförsvare. Gästerna kontrade, hittade en djupledsboll och kunde utjämna. Då stod matchuret på 92 minuter. 

– Det är något som bara inte får hända. Jag skickade in till backlinjen att vi skulle gå framåt på varje boll och inte släppa något förbi oss i djupet. 

Hur påverkar det här poängtappet gruppen?

– Vi är en kompakt grupp, men gruppen behöver en trea, så vi får lite andrum och lugn och ro. Det är klart att det är tufft att vi bara står på två poäng. 

I Gullringen som får vänta på första segern fick Tom Polder och Abrahim Jabateh beröm av Mattias Sandh. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt