Annons:

Publikfest att vänta i länsderbyt:

Markus Ahl tar klivet upp på innermittfältet när Amel Komina är avstängd.

Publikfest att vänta i länsderbyt: "Finalstuk på varje match"

Vimmerby IF:s enda riktiga derby den här säsongen är mot Högsby IK. Storpublik väntas när lagen möts på Frövi IP.
– Det blir jävligt roligt, säger VIF-tränaren Johan "JC" Carlsson.

Annons:

I morgon möts länsrivalerna Högsby IK och Vimmerby IF i en match med många parametrar. Dels satsar Högsby hårt på att få mycket publik till matchen, dels står lagen på exakt lika många poäng.

– Det är det närmaste motståndet för oss, så visst får det klassas som ett derby. Det är mycket som spelar in. Dels är den viktig utifrån att vi har samma antal poäng och dels är det derby plus gratismatch. Det är mycket som spelar in. Det vore jätteroligt om det blir mycket folk, säger tränaren Johan Carlsson.

"JC" var mycket irriterad efter förlustmatchen mot Mjölby AI FF, där VIF hade 2-0 men tappade till 2-3, i senaste omgången.

– Vi tappar poäng för att vi är för otränade, men vi blir inte bättre tränade för att jag tjatar om det. Vi får ta det därifrån och det gäller att ta tillvara på de lägen som kommer. Vi har ett friläge vid 2-0 och sätter vi det, så tror jag att matchen hade varit avgjord. Jag tycker att vi för spelet mot Mjölby i 70 minuter, men sedan faller vi ihop. Det är frustrerande att se vår tabellplacering. En tabell ljuger aldrig säger man, men jag tycker att vi är bättre än så här. 

– Den matchen var inte särskilt svåranalyserad tycker jag. Vi är värda tre poäng i 70 minuter, men sista 20 släpper vi det. Det säger lite om oss som fotbollslag när vi gör en så pass bra match mot de som ligger tvåa i serien. 

"Lite luriga"

Högsby IK har blandat och gett i år, och är före VIF tack vare bättre målskillnad.

– De är lite luriga. Det som jag tycker är utmärkande för dem är de här långa inkasten. De sliter för sin existens precis som vi, så det är en löparfråga. Den som kriger mest kommer ta tre poäng. Jag har matchplanen ganska klar för mig. Vi försöker ta varje match som finalstuk nu och gå in med den inställningen.

Det blir inga större förändringar för VIF i derbyt. Amel Komina är dock avstängd.

– Bergman (Oskar) kommer in på "Mackes" (Ahls) plats och "Macke" tar klivet upp på mitten.

I övrigt blir det Gustaf Johansson som vaktar målet. Mohammad Jafr återfinns i truppen.

– Vi är osäkra på hans status, men det måste prövas någon gång. Han tränade för fullt i torsdags och då kände han ingenting.

Vårmötet vanns av Vimmerby med 1-0.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt