VIKTIG SEGER FÖR VIF – SKRÄLLDE MOT TOPPLAGET

Mohammed Ibrahim gjorde det viktiga första målet i VIF:s segermatch mot Eneby. Foto: Arkivbild

Vimmerby IF tog en blytung och viktig seger hemma mot Eneby på lördagseftermiddagen. Mohammed Ibrahim och Mohammad Jafr blev målskyttar i 2-1-segern.

Laget hade bra kontroll på händelserna och tog ledningen med 1-0 redan efter 20 minuter genom Ibrahim Mohammed som slog till med vänsterfoten inne i straffområdet. Matchen var en smula hafsig och det bjöds på en hel chanser och mycket kamp.

I andra halvlek tryckte Eneby upp tempot, men det unga VIF-laget stod upp bra och när det väl rann igenom fanns en stabil målvakt i Gustaf Johansson som sista utpost.

Med knappt fem minuter kvar satte VIF:s skyttekung Mohammad Jafr 2-0, som såg ut att bli spiken i kistan. På stopptid reducerade Enebys Alexsander Kaya från nära håll, men VIF höll nerverna i skick och tog en oerhört imponerande och viktig trepoängare.