Annons:

TRÄNAREN LÄMNAR VIF – ”FÖR MYCKET PROBLEM”

Jonas Karlsson lämnar uppdraget som tränare för Vimmerby IF:s damlag. Foto: Ossian Mathiasson

TRÄNAREN LÄMNAR VIF – ”FÖR MYCKET PROBLEM”

I våras lämnade Dragan Zivic Vimmerbys herrlag. I dag kan DV berätta att även damtränaren Jonas Karlsson lämnar sitt uppdrag.
– I grund och botten har jag trivts jättebra, men det blev för mycket fokus på allt runtomkring. Jag har inte mått bra av alla dessa konflikter mellan spelare och spelare och mellan spelare och mig, säger han.

Annons:

Vimmerby IF går kräftgång i division ett och det mesta talar för att laget åker ur serien. Med sex omgångar kvar väljer tränaren Jonas Karlsson att kliva av.

– Det stämmer. Jag känner inte att jag har förtroende eller energin att avsluta säsongen och jag kom fram till det efter helgens match. Jag är besviken på alltihopa. Det har varit för dålig stämning i truppen, arbetsklimatet har inte varit bra för någon, varken för spelare eller ledare. Det hände saker i helgen där jag känner att det får vara och att det tar för mycket energi. Det har varit för mycket problem runtomkring med trivseln i laget och jag har inte mått bra på slutet, säger Karlsson till DV.

”Fick ta väldigt mycket skit”

Tränaruppdraget är Jonas Karlssons första och problemen började tidigt.

– Det har varit problem mellan spelare och spelare och spelare och mig som tränare. Jag kom in med nya idéer och tankar och det känns inte som att gruppen var beredd på det. De vill ha det som det varit innan och det blir lite krockar.

I somras lämnade nyckelspelaren Alicia Strand Vimmerby och kritiserade ledarskapet mellan raderna.

– Jag fick ta väldigt mycket skit i somras när vissa spelare lämnade och då hade jag inte rätta stödet från VIF. De kunde ha backat mig mycket mer och det finns mycket att berätta om det.

Hur har den händelsen påverkat ditt beslut?

– Det har påverkat och det startade med det. Jag och Alicia tyckte inte samma sak om fotbollen, hur vi skulle spela och hur vi skulle ställa upp laget och det pågick under hela våren. Det var inte fair alla gånger och jag fick jobba mycket med att alla skulle må bra. Jag fick ta skit när Alicia valde att lämna och det tycker jag var galet. När det hände blev jag lovat vissa saker, men jag tycker inte att klubben tagit tag i de saker som jag ville. Jag fick ta smällen.

”För mycket tyckande”

I går hade VIF:s spelartrupp ett krismöte, men redan innan hade Jonas Karlsson bestämt sig.

– Jag vet inte vad de kom fram till, men jag hade redan tagit beslutet innan jag visste om spelarmötet.

Hur ser du på ditt ansvar för situationen?

– Det finns där definitivt, det är aldrig ena partens fel när ett förhållande kraschar. Jag kunde ha varit tydligare med min spelidé från början och fick inte tjejernas förtroende från start

Karlsson återkommer flera gånger till konflikter inom spelartruppen.

– Jag tycker att det har varit alldeles för mycket fokus på småsaker som har stört spelare emellan. Det har varit väldigt mycket tyckande om vem som ska spela och laguttagningarna och vilka positioner de ska spela på. Det har varit mycket frågor om allting. Jag har försökt foga mig till viss del och det blir inte heller bra.

Har du känt stöd från klubben?

– Både och. Jag tycker att vissa spelare inte har skött sig och där kunde klubben ha gjort mycket mer. Det som hände i helgen tycker jag inte passar in på en fotbollsplan, det handlar om konflikter mot varandra och mot mig som inte hör hemma på en fotbollsplan.

Hur känner du för egen del efter att du tagit beslutet?

– Det är inte roligt att lämna en förening, mitt mål var att träna Vimmerby i flera år. Visst är det en besvikelse och en personlig besvikelse, men jag kan inte vara med i den miljö som är nu. Jag mår inte bra av situationen och då kan man inte prestera heller och det är bättre att andra får ta vid.

”Vill ha honom istället”

Vid sin sida har Karlsson haft mångårige VIF-tränaren Håkan Ericsson vid sin sida.

– Jag har inte haft någon konflikt med Håkan, däremot finns det vissa tjejer som går till honom och vill ha honom istället när de haft honom i tio år och vill ha det på samma sätt. Jag ville ha med honom från början, men känner nu att det inte var rätt val. Jag kom in med ett nytt tankesätt och gruppen har inte varit beredd på det och lite så har det varit med hela organisationen. Sedan har jag haft ett fantastiskt samarbete med Mikael Rinaldo, vi har kommit jättebra överens.

Tror du laget har chans att klara sig i ettan?

– Möjligheten finns, men med de spelartapp och skador vi haft så har vi inte en spelartrupp som klarar division ett i dag. Jag försvarar inte mitt misslyckande med det, men tyvärr är det lite så.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt