Annons:

Imponerande vändning när Gullringen vann på nytt

Gullringen vände 0–2 till 4–2 mot IFK Oskarshamn och tog femte raka segern i division 4. Foto: Ossian Mathiasson

Imponerande vändning när Gullringen vann på nytt

0–2-underläge efter 29 minuter mot bottenlaget IFK Oskarshamn. Då samlade Gullringen kraft och vände till seger med 4–2.
– Det var en fruktansvärt skön seger, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Gullringen har gått riktigt starkt under hösten och kom till Arena Oskarshamn med fyra raka triumfer. 

Borta mot IFK Oskarshamn, som slåss i botten av tabellen, förlängdes segersviten till fem matcher även om laget fick en blytung start med 0–2 på anslagstavlan efter 29 minuter och två skadade spelare. 

– Då såg det tungt ut. Bell (Maneetup) gick ut med stukad fot i femte minuten och Rasmus (Bexell) med känningar i baksida lår strax efter deras 2–0-mål. Vi fick göra två byten som jag inte hade planerat. Oskarshamn var ett spelförande lag med flera duktiga spelare, säger Daniel Ohlsson. 

Vackert mål av Dreco

Precis före halvtidsvilan stötte Rasmus Stahlin, som i kväll gjorde sin sista match i Gullringsdräkten på grund av flytt till Växjö, in den viktiga 1–2-reduceringen. 

– Det var en viktig reducering, säger Ohlsson. 

Oskarshamn var det spelförande laget efter paus men Gullringen stack upp i flera offensiva attacker och fick utdelning. 
Jesper Wärnehall kvitterade till 2–2 efter att ha stött in en retur på Jonatan Carlsons frispark och med drygt 20 minuter kvar var vändningen fullbordad. Sebastian Swartz slog ett inlägg till nyförvärvet Haris Dreco, som drog till med ett fint volleyskott från distans. 

– Det var vackert. Oskarshamn flyttade upp mer folk och vi sjönk ner i lägre positioner samtidigt som de skapade ett riktigt bra läge som de borde ha satt. Vi försvarade oss ändå bra och det var stabilt, säger Ohlsson, som fick se Erik Lindblad göra 4–2 med matchens sista spark. 

"Får ta en match i taget"

Gullringen ligger fem poäng efter Västerviks FF, som möter IFK Västervik i ett hett derby på lördagseftermiddagen, och visar verkligen god form. 

– Vi jobbar vidare med vårt självförtroende och denna seger betyder massor. Det är ett fint tecken. Vi var kliniska när vi fick målchanserna och var bra försvarsmässigt. Vi får ta en match i taget och se hur det långt det bär oss, säger Ohlsson. 

Haris Dreco låg bakom tre av Gullringens fyra mål och fick beröm av Ohlsson. Även Gullringens kapten Alexander Swartz, som bildade mittbackslås med Martin Höglind Stridell, var framträdande. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt