Annons:

Här är JC:s prognos: de lagen åker ur

Rickard Thuresson bildar anfallspar med Joakim Storm. Foto: Ossian Mathiasson

Här är JC:s prognos: de lagen åker ur

Lindö, Tenhult och Skärblacka åker ned i fyran – Högsby tvingas till negativt kval. Det är VIF-tränaren Johan Carlssons spådom inför rysaravslutningen.

Annons:

Med sex omgångar kvar går Vimmerby IF in i ett avgörande skede. Sex lag är inom fem poäng och i morgon ställs VIF mot ett lag som måste jaga ikapp. Nästjumbon Lindö väntar på bortaplan.

– Det är som innan: vi måste vinna. De två kommande matcherna är jätteviktiga såklart. Det känns alltid positivt efter en seger och vi har hållit ihop gruppen väldigt bra. Det handlar om att våga tro på vårt spel och våga fylla på. Vi får inte bli ängsliga och backa hem. Då kommer vi inte ta några poäng.

 "Jättesvårt att säga"

Vimmerby IF lär vara i stort poängbehov hela vägen in. Seger mot nästjumbon Lindö i dag och jumbon Tenhult nästa helg skulle ge lite andrum.

– Vi kanske måste vinna hälften av matcherna som är kvar, men det är svårt att säga. För tre veckor sedan hade vi tur med resultaten, helgen efter gick allt fel. Vi kan inte räkna med att andra lag ska förlora. Vi måste köra på och jag tycker att vi visat en dimension till när vi har hela truppen tillgänglig. Vi kan göra byten som ger energi och stabilitet.

Vilka lag tror du åker ur?

– Det är jättesvårt att säga. Jag tycker serien är relativt jämn förutom Tord. Jag tycker inte att Skärblacka var bra, jag tycker inte att Mjölby var bra och inte Eneby heller. Vi har satt oss i en onödig situation om man tittar på hela tabellen förutom Tord. Ska jag gissa säger jag Lindö, Tenhult, Skärblacka, Högsby på kval. Vi måste höja lägstanivån och bibehålla attityden och kampen som vi hade mot Eneby.

"Ett ess att slänga in" 

Mohammed Ibrahim har problem med ett knä och avstår helgens match. I VIF får Jonatan Fält Öhr chansen från start medan stekhete Mohammad Jafr får fortsätta börja på bänken.

– Han har inte 90 minuter i sig, han har hoppat in tre matcher och gjort sex mål på dem. Det är ett ess att slänga in och vi ha konkurrens på forwardssidan.

Vimmerby mönstrar följande startelva:

Gustav Johansson – Tage Falk, Markus Ahl, Oskar Bergman, Ludwig Strömbom – Niklas Gunnarsson, Simon Larsson, Amel Komina, Jonatan Fält Öhr – Joakim Storm, Rickard Thuresson.

Ersättare: Petter Gustavsson, Jacob Johansson, Mohammad Jafr, Simon Sandholm, Ardijan Mahmutaj, och William Westerholm.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt