Annons:

VIF FÖRNEDRAT PÅ BORTAPLAN – ”JÄKLIGT DUKTIGA”

Malin Blidfors Vimmerby IF är tillbaka på jumboplatsen. Foto: Arkivbild

VIF FÖRNEDRAT PÅ BORTAPLAN – ”JÄKLIGT DUKTIGA”

Vimmerby IF var som väntat helt chanslöst borta mot topplaget Bergdalen. Målorgien stannade vid 8-1 (5-0) och nu är Vimmerby IF sist i tabellen igen.
– Vi kunde inte stå emot i dag, säger tränaren Mikael Rinaldo.

Annons:

Lördagen blev en mardröm för VIF. Att laget fick stryk mot Bergdalen var visserligen väntat, men dessutom vann bottenkonkurrenterna Valinge-Derome och Sjömarken. Nu är Vimmerby återigen sist i tabellen och har fyra poäng upp till fast mark.

– Jag vägrar släppa tanken på att vi ska klara det. Nu har vi två jäkligt viktiga hemmamatcher så vi får glömma detta så fort som möjligt.

"Jättejobbigt och frustrerande" 

Vimmerby hade flera tunga namn borta i dag och räckte helt enkelt inte till. Efter första halvleken var butiken stängd; 5-0 till hemmalaget.

– Det kändes jäkligt bra innan, men de var jäkligt duktiga. Vi släppte in några enkla mål och försökte flytta upp spelet, men det gick inte. Vi spelade bra på deras planhalva, men när de snodde bollen gick det snabbt. De var riktigt duktiga och gick ifrån tidigt. Jag vill ändå ge en eloge till tjejerna för att vi försöker, vi lägger oss inte ned och gnäller inte, men vi räcker helt enkelt inte till.

Kunde ni gjort något annorlunda?

– I andra körde vi fem på mitten för att hålla ned det och det blev lite bättre. Det kunde vi ha gjort tidigare, men vi hade tänkt oss en annan matchbild.

Hur ser du på att det rinner iväg?

– Det är jättejobbigt och frustrerande, men de var väldigt effektiva och fyller på med så mycket folk. Vi kunde inte stå emot dem.

Julia Rosin gjorde en strålande match på högerbacken. Även Svea Backstad får beröm för sin debut i A-laget. Nathalie Milton reducerade till 1-7 på straff.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt