Annons:

VIF på nedflyttningsplats efter tunga förlusten:

VIF-tränaren Jesper Lätt känner ingen oro trots förlusten.

VIF på nedflyttningsplats efter tunga förlusten: "Känner ingen oro"

Det blir en svettig säsongsavslutning för Vimmerby IF. Efter en tung 1-4-förlust hemma mot Tenhults IF är VIF på nedflyttningsplats.
– Än så länge känner jag ingen oro i gruppen, säger VIF:s assisterande tränare Jesper Lätt.

Annons:

Veteranmatch mellan många gamla VIF-spelare, över 800 på läktaren och en chans att distansera sig från den absoluta botten.

Då gick det inte alls för Vimmerby IF.

Efter en mållös förstahalvlek gjorde Tenhult hela fyra mål i den andra halvleken. Niklas Gunnarsson reducerade visserligen på tilläggstid, men 1-4 sved förstås extremt hårt.

– Det är surt, här vill man bjuda på tre poäng när det är så mycket folk. Vi gör mycket av det vi vill, vårdar bollen och jag tycker att vi gör det bra i början av andra. Det känns som att vi har det, men mitt i det kommer deras 1-0-mål också, säger assisterande tränaren Jesper Lätt, som ledde laget tillsammans med David Lindgren för dagen.

"Blir en effekt"

I första halvlek var det Vimmerby som skapade de få lägen som var. I början på andra hade VIF flera fina lägen, men lyckades inte spräcka målnollan.

– Jafr (Mohammad) har två länge, "Thure" (Rickard Thuresson) är igenom och så har vi hans frispark också. Vi skapar en del, men skillnaden är att de sätter sina lägen. Vi får inte den riktiga energin och saknar det sista lilla extra. 

Efter Tenhults 2-0-mål var matchen över.

– Deras två sista blir en effekt av att vi hänger lite och kliver lite högre. Sista målet kan ändå bli viktigt, att vi får med oss.

"Tänker inte på det"

Nu är VIF under strecket efter förlusten, dock på samma poäng som både Tranås och Skärblacka. Inget Lätt tänker på, säger han.

– Nej, jag tänker inte på det. Vi måste vinna våra och kan inte slappna av alls. Det hade vi inte kunnat om vi hade vunnit heller. Vi får bryta ihop och ta nya tag i morgon.

Känner du någon oro?

– Än så länge känner jag ingen oro och inget som märks i gruppen heller. Vi får jobba på bara och hoppas att fotbollsbiten inte låser sig för oss. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt