Annons:

Gullringen tappar mark i toppen – spelare förd till sjukhus

Erik Lindblad blev trampad på halsen mot Stensjön och fick föras till sjukhus. Foto: Ossian Mathiasson

Gullringen tappar mark i toppen – spelare förd till sjukhus

Gullringens GoIF hade ett jättebra läge att haka på i toppstriden. Det blev förlust med 2–4 mot Stensjön och Erik Lindblad fick föras till sjukhus efter att ha blivit trampad på halsen.
– Vi kan inte lägga oss ner och dö, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Gullringen har imponerat under höstsäsongen och plockat flera starka segrar. I dagens svåra bortamatch mot Stensjön blev det förlust med 2–4 och tappad toppkänning. 

Värt att notera är att Västerviks FF föll med 1–3 mot Myresjö/Vetlanda och Aneby kryssade mot bottenlaget IFK Oskarshamn. För Gullringens del var det bra resultat om de inte hade bärgat tre poäng på Runeplan. Med nio poäng kvar att spela om har Gullringen åtta poäng upp till VFF och sju till Aneby.

– Det är aldrig roligt att torska. Det hade givetvis sett annorlunda ut om vi hade vunnit men vi kan inte lägga oss ner och dö. Vi måste spela vidare och tro på det, säger Daniel Ohlsson. 

Han fördes till sjukhus

Redan i matchens femte minut blev Gullringens nyckelspelare Erik Lindblad trampad på halsen och fick åka till sjukhus. 

– Han hade andningssvårigheter och ont i halsen, säger Ohlsson. 

Sedan kom det tunga baklängesmålet i 18:e minuten som tränaren Daniel Ohlsson inte riktigt förstod. 

– Det är en situation som jag inte kommer förstå. Det var turbulens i vårt straffområde där vi rensade bort bollen och spelet gick vidare. När det blev inkast så sa assisterande domaren att bollen hade varit inne. Det satte ribban och nivån på matchen, säger Daniel Ohlsson. 

"Låg alldeles för långt ifrån"

I 23:e minuten kvitterade Ola Lindblom från straffpunkten och några minuter senare utnyttjade Stensjön ett slarvigt Gullringsuppspel och återtog ledningen. Både 3­–1 och 4–1 kom under den första halvan av andra halvlek. 

Anton Holm reducerade till 2–4 i 77:e minuten men laget kom inte närmare målmässigt. 

– Våra huvuden föll efter målen i andra halvlek. Jag trodde att vi skulle börja växla upp efter 1–1 men det gick inte. Vi låg alldeles för långt ifrån i pressen och efter många bra matcher kom vår plumpmatch, säger Ohlsson.

Ingen spelare fick beröm efter matchen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt