• Gullringen fick inte in bollen - blev utan poäng igen

Gullringen blev mållöst i hemmapremiären, som förlorades med 1-0. Foto: Matilda Strömdahl

Gullringen fick inte in bollen - blev utan poäng igen

Gullringens GoIF har fått sämsta tänkbara start i Elitfyran. I hemmapremiären mot Hovshaga kom den andra raka förlusten. Trots att Gullringen skapade en hel del så var det bortalaget som vann med 1-0. – Vi borde fått in bollen på någon av chanserna, säger Matthias Sandh, assisterande tränare i Gullringen.

Det blev förlust för Gullringen i seriepremiären borta mot Hossmo förra lördagen. Det var därför ett revanschsuget lag som klev ut på Gullemon på lördagseftermiddagen. Men utgången blev densamma och Gullringen förlorade med 1-0 mot Hovshaga.
Gullringen tog kommandot i matchen och skapade flera bra målchanser tidigt i matchen.
– Bollen ville inte in, suckar tränaren Mattias Sandh.
Efter 45 minuter stod det 0-0, vilket inte var ett rättvist resultat om man ser till matchbilden. Hemmalaget borde haft ledningen.

Svacka för Gullringen

I den andra halvleken tappade Gullringen kommandot och blev tillbakapressat första femton minuterna och kom sedan aldrig riktigt tillbaka. Detta straffade sig då Hovshaga gjorde matchens enda mål i den 72:a minuten i ett misstänkt offsideläge.

– De tog över matchen mer och mer, konstaterade Mattias Sandh.
Gullringen saknade inte chanser att kvittera. Bland annat hade Niklas Gunnarsson en farlig nick, men bollen ville inte in. Abrahim Jabateh hade hemmalagets farligaste målchans när han i slutskedet hade ett läge att kvittera till 1-1, men Hovshagas målvakt gjorde en mycket vass räddning och höll nollan.

”Domaren tog mycket energi”

Det var en känsloladdad match där domaren plockade fram nästan hela kortleken.
– Jag brukar sällan klaga på domaren, men han var katastrof. Det är svårt att få flyt i matchen när han lägger sig i för mycket och blåser för minsta lilla, säger Mattias Sandh.
Det är bara att ladda om för Gullringens del och sikta på seger i kommande match. Vad Gullringen ska träna på i veckan känns självklart.
– Vi ska träna på avslut så att vi kan göra mål, skrattar Sandh.
Tom Polder och Abrahim Jabateh förtjänade beröm för sina insatser.