Annons:

  • Lagen spelade bort varandra i fysiskt derby –

    Derbyt mellan Gullringen och Tuna var hetsigt. Foto: Viktor Allvin

  • Lagen spelade bort varandra i fysiskt derby –

Lagen spelade bort varandra i fysiskt derby – "Inte tankeläsare"

Efter det oavgjorda derbyt på Gullemon var den ena tränaren ganska nöjd och den andre missnöjd.

Annons:

Gästernas Michael "Mulla" Milton var nöjd med att ha fått med sig en poäng hem från Gullringen.

– Första halvlek var jämn, men i andra var Gullringen bättre. Sista 20 minuterna gick vi på knäna. Det var starkt att hålla i och skönt med en poäng med tanke på omständigheterna, säger "Mulla" efteråt.

Gullringen tog ledningen efter en chansfattig inledning när Kevin Gaines tryckte dit matchens första målchans och 1-0 till de gulsvarta. 

Omdiskuterat mål

Fem minuter senare kvitterade Tunas Victor Gustavsson på en frispark. Ett mål som diskuterades domarna emellan innan det godkändes.

Matchen, på ett blåsigt Gullemon, präglades annars mer av kamp och fysiskt spel än tekniskt briljant fotboll. 
Det var hett och tjafs i varenda närkamp och fyra gula kort delades ut redan innan pausvilan. Ett typiskt derby med mycket på spel.

– Det står och svajar i första, mycket känslor och fulhet tyvärr. Ena stunden tillåter dom (domarna) saker, andra stunden inte. Spelarna är inte tankeläsare, säger Gullringens Daniel Ohlsson efteråt. 

Gullringen tog över

I andra halvlek tog hemmalaget över taktpinnen ordentligt och var det klart bättre laget. 

– Vi ska kunna göra mål på chanser vi har, säger Ohlsson.

Trots ett kraftigt spelövertag och även numerärt övertag sista kvarten efter Ted Åström Åbergs utvisning lyckades inte Gullringen avgöra. 

– En poäng spelar ingen roll just nu, de två sista matcherna är döda. Vi ska ändå knyta näven och göra det bästa av det, sedan får vi rannsaka oss och utvärdera säsongen, fortsätter Ohlsson.

– Vi spelar bort varandra med 1-1, men att ta poäng borta mot Gullringen är bra. Det var inte alls samma matchbild som i våras, säger "Mulla". 

Bäst i gästande Tuna var målvakten Tobias Thuresson, men hela laget fick beröm för sin krigarinsats. Daniel Ohlsson tyckte att laget kan prestera mycket mycket bättre än de gjorde i dag. Det oavgjorda resultatet innebär att både Tuna och Gullringen i stort sett saknar chans till kvalspel inför slutomgångarna.

Viktor Allvin

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt