Annons:

Tuna kvitterade sent mot Storebro - då var alla nöjda

Storebro och iFK Tuna delade på poängen inför över 300 åskådare på Bruksvallen. Foto: Linus Johansson

Tuna kvitterade sent mot Storebro - då var alla nöjda

Storebro IF var på väg mot seger i hemmaderbyt mot IFK Tuna. Då klev Martin Carlsson fram och såg med sin sena 2-2-kvittering till att lagen delade på poängen. – Så jävla skönt, helt underbart, säger Martin Carlsson och bjuder på ett brett leende.

Annons:

Det blev en match där Storebro var i förarsätet, men där IFK Tuna kom tillbaka två gånger om. Efteråt verkade de allra flesta vara nöjda med delad pott.

– Innan matchen hade jag inte varit nöjd med ett kryss, men nu är jag det, säger Martin Carlsson, som var den som kvitterade Storebros ledning i den 85:e minuten.

– Jag tycker att vi ska vara nöjda med ett kryss. Sen är det klart att det är surt att tappa på slutet, särskilt med tanke på att jag hade ett jätteläge att göra 3-1, säger hemmalagets tvåmålsskytt Jimmi Wickström.

Tuna kom tillbaka

Storebro startade matchen klart bäst och efter 20 minuter tog Wickström hand om en retur efter en Johan Carlsson-frispark och 1-0 var ett faktum.

Så långt in i matchen såg Tuna mycket blekt ut. Men Anton Carlsson kvittering till 1-1 efter en halvtimmes spel tände bortalaget, åtminstone för resten av halvleken.

Gästerna slumrade dock till i paus igen och det tog bara ett par minuter innan Storebro åter var i ledningen. Ett smörpass från Johan Carlsson friställde Jimmi Wickström, som inte gjorde något misstag. 

Fick läget

Hemmalaget hade där och då ett rejält grepp om matchen och Jimmi Wickström var också ytterst nära att göra 3-1. Något som förmodligen hade stängt matchen. Men något mål blev det alltså inte.

– Det blev knappt ett avslut. Jag vet inte vad jag gjorde. Det bara låste sig, jag bestämde mig aldrig för vad jag skulle göra, säger Wickström.

Sista kvarten pumpade Tuna på rejält och med fem minuter kvar att spela kom utdelningen. Ted Åström Åberg stod för ett läckert nummer där han avslutade med att servera Martin Carlsson öppet mål. Carlsson gjorde förstås inget misstag och kvitteringen var ett faktum.

– Jag fick tillbaka bollen från Ted och det var bara att lägga in den, det var öppet mål. Helt underbart, säger Martin Carlsson. 

Bäckman blev avvisad

Annars blev derbyt inte mycket att skriva hem om. Värt att notera är att Storebros tränare Per Bäckman blev avvisad från bänken i mitten av den andra halvleken.

– Jag var irriterad rätt mycket under matchen, men höll mig lugn. Men när han (domaren) kom ut och lade sig i att Viktor (Ström) stod och stretchade vid sidan av båset så vet jag inte vart fokus ligger, säger Per Bäckman.

Precis som de flesta andra var SIF-tränaren tillfreds med resultatet.

– Jag tycker att det var rättvist med oavgjort. Det var en jämn match där lagen hade olika perioder.

Slutet gott, allting gott, med andra ord.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt