Storebro dominerade - men avgörandet kom sent

Storebro IF fick jubla över en ny seger. Foto: Linus Johansson

Storebro IF har fått upp ångan igen i division fyra-fotbollen. I dagens hemmamatch mot IFK Västervik blev det seger med 4-1. Tre av målen kom under de sista 20 minuterna.

Storebro har dalat i tabellen den senaste tiden, men efter två raka segrar är laget nu på uppgång igen. Hemma mot IFK Västervik blev det stabila 4-1.

– Det här känns bra. Utan att spela briljant fotboll så tycker jag att vi tokdominerade den här matchen. Helt ärligt så skapade inte Västervik en enda målchans på egen hand, säger SIF-tränaren Per Bäckman.

Wickström gjorde två

Oscar Glader såg till att hemmalaget tog ledningen i den första halvleken efter att ha tagit tillvara på ett inlägg från Mohammed Ibrahim. Västervik kvitterade sedan till 1-1 innan halvleken var över.

I den andra halvleken hade Storebro långa stunder ett stort övertag. Det dröjde ändå till den 70:e minuten innan 2-1-målet kom. Målet gjordes av Jimmi Wickström. Samme Wickström höll sig sedan också framme och gjorde 3-1 i matchminut 85. Av bara farten kom också 4-1 genom Joakim Söderholm.

– Jag är jättenöjd med vår insats. Vi är rätt tunga när vi spelar så här, konstaterar Per Bäckman.

JC spelade hela andra

Storebro har nu tagit två raka segrar och mot Västervik gjorde Johan ”JC” Carlsson comeback efter skada.

– Johan spelade hela den andra halvleken och det gick bra. Han är klok så han vet vad han kan göra och vad han inte kan göra just nu.

Samtliga spelare i Storebro förtjänade beröm för en bra insats. Extra plus delades ut till Jonas Fors, Joakim Ivarsson, Jimmi Wickström och Mohammed Ibrahim.