Annons:

Blomberg inför avgörandet:

Det är pressat läge när FBSK åker till Linghem för ödesmatch. Foto: Simon Henriksson

Blomberg inför avgörandet: "Är i en utsatt situation"

Matcherna blir färre och poängen inte fler. Mot jumbon Linghem behöver FBSK tre poäng för att hoppet om nytt kontrakt ska leva.
– Vi är i en utsatt situation, men vi kan inte göra något annat än att fokusera på nästa fajt, säger tränaren Robin Blomberg.

Annons:

Frödinge/Brantestads SK har sju poäng efter 19 omgångar, men ändå lever hoppet om nytt kontrakt för nykomlingen. Vid förlust eller sannolikt även oavgjort mot jumbon Linghem är det i princip kört. En fördel för FBSK är att man har kvar att möta både Linghem och Egnahem, där det sistnämnda laget ligger på säker mark.

– Kanske att det är så sett till tabellen och det är naturligtvis en viktig match för oss. Klart att det är en viktig match och vi är i en utsatt situation, men det jag tycker är roligt är att vi fortfarande kan spela matcher som gäller något, säger tränaren Robin Blomberg.

Hur stora chanser ger du er själva att klara nytt kontrakt?

– Kanske att det är ett tråkigt svar, men det viktiga är att jobba match för match och hålla fokus på den här matchen. Sedan får vi se var vi står efter det. Vi kan inte göra annat än att fokusera på nästa fajt. 

Betyder det något att ni kan gå in till den här matchen och veta att ni möter ett lag med färre poäng?

– Nej, det betyder inget. Det är som innan, det är viktigt att hålla fokus på rätt saker och på vår uppgift. Prestationsmässigt måste vi upp en nivå jämfört med senast, så är det.

Frågetecken för nyckelspelare

Vårmötet slutade 1-1 efter att FBSK först tilldömts en straff som sedan togs bort.

– Det är bara tråkigheter man minns från den matchen. Vi gör en bra match, men det var en del matchavgörande situationer för att uttrycka det milt. I stället för en straff får de frispark och matchen slutar 1-1. 

Hur ska ni ta tre poäng mot Linghem?

– Vi behöver ha en jäkla inställning, det är det första. Sedan har vi tränat mycket på vårt kantspel och är starka där när vi spelar som vi ska. Annars handlar det om inställning och ett hårt arbete.

FBSK saknar Evelina Bertilsson och Jeanette Lind. Det är även frågetecken för Sandra Edlund.

– Hon klev av träningen senast med problem med en fot. Hon är ett frågetecken och det blir en kamp mot klockan troligen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt