Louise visade vägen när FBSK tog första segern

Louise Andersson stod för ett hattrick när FBSK tog årets första seger. Foto: Linus Johansson

Nykomlingen FBSK har haft det tungt i serieinledningen. I dag kan vändningen ha kommit. Frödinge/Brantestad tog årets första seger när Holsby krossades med 5–1 (3–0). – Det här var viktigt för självförtroendet, myser tränaren Jörgen Nilsson.

1-4 mot Hultsfred i premiären följdes upp av hela 0-6 mot Ankarsrum. Men i dag fick FBSK äntligen något att jubla över. De blåsvarta stod för en nästintill prickfri insats när Holsby besegrades med 5–1.

Notoriske målskytten Louise Andersson visade vägen redan efter tre minuter då hon sköt 1–0. Hon svarade sedan även för 2–0 innan Amanda Sundberg fyllde på med trean före paus.

– Vi visade en helt annan inställning i dag och tog löpningarna och vann duellerna. I första förde vi spelet och kunde ha gjort fler mål, säger Nilsson.

Hattrick av Andersson

Efter paus tappade FBSK tempo och Holsby tilläts reducera. Hemmalaget återtog dock kommandot och tog till slut en säker seger. Amanda Sundberg avgjorde matchen med sitt 4-1-mål och Louise Andersson fixade ett hattrick för 5-1.

– Det är bra att våra målskyttar får göra mål. Det är A och O för dem. Efter den starten vi haft får vi hoppas att det här var vändningen. Vi gick ned oss lite i början av andra, men det är starkt att vi kan komma tillbaka igen, säger Jörgen Nilsson.

FBSK-tränaren valde att lyfta fram hela laget och att utdela lite extra beröm till målskyttarna Louise Andersson och Amanda Sundberg samt Hanna Nilsson och Matilda Sundberg.