Annons:

Lokala laget plockar in dubbla nyförvärv

Södra VI IF förstärker truppen med Joakim Roos och Mikael Hammarqvist. Foto: Södra Vi IF

Lokala laget plockar in dubbla nyförvärv

Efter den fina säsongen i femman under den gångna säsongen fortsätter Södra Vi att rusta truppen inför nästa år. I dag blev två nyförvärv klara. Det handlar om Joakim Roos från Horn/Hycklinge och Mikael Hammarqvist från seriekonkurrenten Målilla GoIF.

Annons:

– Efter åtta år i min moderklubb Horn så känner jag att det behövs en ny utmaning. Det är en härlig grupp med spelare och ledare som gör att mitt val känns väldigt bra, säger Joakim Roos till klubbens FB-sida. 

Hammarqvist har spelat i Målilla under många säsonger, men nu blir det alltså ny klubbadress för den defensiva spelaren.

– Jag väljer att spela i Södra Vi för att största delen så känner jag att det tar för lång tid att åka till Målilla. Jag har också mitt jobb att tänka på, då jag har jour i veckorna så kan jag inte träna 100 procent och för mig är det inte acceptabelt. Jag vill träna 100 procent eller inget för att kunna bli så bra som möjligt den tiden man har kvar, säger Mikael Hammarqvist.

Spelarna är SVIF:s andra och tredje nyförvärv. Sedan tidigare har Albin Enwall hämtats från Boston. 

– Joakim och Mikael är två allrounda och träningsvilliga spelare så det ökar givetvis på konkurrensen. Det ska bli spännande att se dem i SVIF och vi är mycket nöjda, säger Ossian Mathiasson i SVIF:s sportgrupp.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt