Annons:

Tuna och Lojal kryssade i målrik träningsmatch

Martin Carlsson gjorde två mål för Tuna i 4–4-matchen mot Lojal. Foto: Ossian Mathiasson

Tuna och Lojal kryssade i målrik träningsmatch

IFK Tuna och SK Lojal bjöd på en svängig och målrik match i kvällens träningsmatch. Åtta mål föll och båda lagen gjorde fyra mål vardera. 

Annons:

Division 4-laget IFK Tuna tog ledningen med 1–0 genom Martin Carlsson. Då fick division 5-laget SK Lojal fart och vände till 3–1-ledning i halvtid. Viktor Gimolli satte kvitteringen innan målfarlige Flamur Mullali prickade in både 2–1 och 3–1. 

– Vi spelade så jäkla bra i första halvlek och spelade faktiskt ut Tuna under vissa perioder. Det är nog den bästa fotbollen vi har presterat på länge. Spelmässigt var vi mycket bättre än dem, sedan märktes det att vi blev trötta efter paus, säger Viktor Gimolli, spelande tränare i Lojal. 

Lagen gjorde varsitt straffmål

Matchen tog en ny vändning i andra halvlek när Tuna gjorde tre raka mål och vände 1–3-underläget till ledning med 4–3 efter mål av Martin Carlsson, hans andra fullträff för kvällen, Hampus Nilsson och Ilhan Jejna, nyförvärvet från just Lojal, på straff. Några minuter senare fick Lojal chansen från elva meter och Blend Ali var säkerheten själv från straffpunkten fram till slutresultatet 4–4. 

– Det var rätt mycket strul inför matchen med spelare som sa ifrån så vi fick bygga om laget. Första halvlek var inte bra, vi gav bort alldeles för mycket. Andra halvlek var bra, då kom vi rätt i plan och minimerade misstagen. Lojal är ett bollskickligt och farligt lag, säger Mattias Gustavsson, tränare i Tuna. 

Alla spelare i Tuna fick beröm för andra halvlek. Gimolli framhöll hela laget efter den solida insatsen mot division 4-laget. 

– Det var en kämpainsats från målvakt till anfallare. Vi blev trötta i andra halvlek samtidigt som Tuna tog över, säger Gimolli. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt