Annons:

VIF fick storstryk i cupen – ”På ett sätt var det bra”

Niklas Gunnarsson var en av få VIF-spelare som lirade både mot Tranås och Ruda. Foto: Arkivbild

VIF fick storstryk i cupen – ”På ett sätt var det bra”

Ett reservlagsbetonat Vimmerby IF blev förnedrat borta mot Ruda och förlorade med hela 5-1 (2-1). Tränaren Johan ”Buken” Karlsson Törndal var inte alltför missnöjd.
– Vi kommer få så in i bomben med matcher i augusti och september ändå, säger han.

Annons:

Vimmerby IF imponerade i tisdags när man tog en klar seger mot Tranås i serien. Till dagens cupmatch mot Ruda, även de i division fyra, rastade man truppen rejält och vilade en mängd av sina bästa lirare.

Det föll inte väl ut. Ruda var bättre på allt och vann med 5-1.

– Det var ingen storartad match från vår sida, Ruda var klart bättre och vinner välförtjänst. De hade bättre fysik och mer vårdat passningsspel. Vi tog många felbeslut och felvärderingar och det blev bara fel tyvärr.

Vad beror det på?

– Jag vet inte om det var matchen i tisdags. Det var lite slitet på de som var med då. Ruda har en hel del spelare som har varit med högre upp och sätter en bra press. Hade vi satt vårt passningsspel hade det gått bättre.

 "Det var helt rätt"

3-1 kom tio minuter in på andra och då gick Vimmeby över till en mer offensiv uppställning som ganska raskt resulterade i två nya baklängesmål. Vimmerby är därmed utslaget ur Toyota Cup.

– Jag ser det inte som någon missräkning, vi får så in i bomben med matcher ändå i augusti och september. På så sätt var det bra, men vi går alltid in med inställningen att vi ska vinna varje match. På det sättet var det en missräkning.

Ångrar du att du vilade så många spelare?

– Nej absolut inte. Vi har en bra trupp och det var helt rätt att spela runt på de personerna vi har. Våra unga grabbar fick känna på det ordentligt.

Josef Fenikh gjorde Vimmerbys mål. Bäst i laget var mittfältaren Anton Ljungberg.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt