Annons:

Ovan poängräddare i derbyt på Dalavallen

Derbyt mellan Djursdala och Storebro slutade oavgjort efter flera sena mål. Foto: Ossian Mathiasson

Ovan poängräddare i derbyt på Dalavallen

Det blev delad poäng i kvällens derby mellan Djursdala och Storebro. I matchens slutskede blev mittbacken Petter Sandberg sen poängräddare för DSK. 
– Han var hungrig på returen och det är vad det handlar om på den här nivån, säger Emil Eklund, tränare i DSK. 

Annons:

Både Djursdala och Storebro stod på tre poäng inför kvällens derby på Dalavallen. 

Simon Lennartssons straffmål i matchens inledningsskede stod sig länge och väl innan Storebro vände till ledning med 2–1 när det endast återstod fyra minuter av matchen. Viktor Nyström satte kvitteringen på straff och Jimmi Wickström nickade in ledningsmålet. 

Sandberg räddade en poäng

Då fick Djursdala ett bra frisparksläge i slutminuten. Petter Sandberg, mittback i Djursdala, höll sig framme på en retur, forcerade in kvitteringen och räddade en DSK-poäng.

– Det gäller att vara påslagen när det dyker upp chansen och han är det i båda straffområdena. Han var hungrig och gjorde ett viktigt mål, säger Emil Eklund.

Hur ser du på att det blev en poäng?

– Starkt och gött att komma tillbaka när vi släpper in 1–2 i slutminuterna. Man ska inte vara missnöjd när man tar poäng i slutminuterna, säger Eklund och fortsätter: 

– Storebro hade övertaget i andra halvlek men ett kryss är rättvist. Backlinjen gör en kanonmatch och släpper inte till så många chanser. Det var mest kamp och alla poäng är viktiga när säsongen är så kort. 

"Bättre än ingen poäng"

Storebro gjorde en stark vändningen men tappade alltså de tre poängen i slutskedet. 

– Det är bättre än ingen poäng men det känns surt. Vi förlägger 90 procent av spelet på deras planhalva efter paus. Vi skapar väl inte så många chanser men vi har trycket. Efter deras 1–0-mål var jag säker på att vi skulle kvittera så länge vi fortsatte jobba hårt. När frisparken slås måste man vara först på bollen och göra det resolut, säger Torbjörn Pettersson, tränare i Storebro. 

Eklund valde att berömma samtliga spelare i Djursdalas backlinje. Backen Jesper Rosin fick beröm i Storebro. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt