Annons:

Nyckelmatch för Vimmerby – viktiga pjäser saknas

Greta Koponen missar Vimmerbys match mot Eksjö. Foto: Ossian Mathiasson

Nyckelmatch för Vimmerby – viktiga pjäser saknas

Mycket står på spel i Vimmerby IF:s match borta mot Eksjö imorgon. Tyvärr saknas kvartetten Greta Koponen, Molly Levin, Stina Kägo Bragsjö och Emma Wessman i toppmatchen.
– Vi är rätt breda och det ska inte påverka något, säger tränaren Mikael Rinaldo.

Annons:

Eksjö ligger trea i tabellen och är tre poäng bakom VIF på andraplatsen. Laget har dock en match mindre spelad. Mycket står därmed på spel när lagen möts i Eksjö under lördagen.

– Ska vi vara med i toppen måste vi vinna, men vi har allt i våra egna händer. Vinner vi resten så vinner vi serien. Förlorar vi så är Eksjö med också och det är klart att vi vill hänga av dem.

Vimmerby har haft några behagliga veckor där man plockat storseger efter storseger och pumpat upp självförtroende. I morgon blir det ett svårare motstånd.

– Det kommer bli tuffare än vi är vana vid, det gäller att vi är påkopplade från början. De har någon spelare som vi får se upp med, men får vi vårt att stämma ska de inte ha någon chans. Vi måste vara mer noga med allt vi gör och ska spela längs marken och hitta djupledsbollar och instick.

"Ska inte påverka"

Vimmerby har vissa problem i truppen i och med att Greta Koponen, Molly Levin, Stina Kägo Bragsjö och Emma Wessman saknas som antingen är sjuka, bortresa eller skadade.

– Vi har en bred trupp så det ska inte påverka. Vi kommer med ett starkt lag, säger Rinaldo.

Startelva: Allis Nilsson  – Malin Blidfors, Malin Söderlund, Nathalie Milton, Julia Rosin – Elin Börjesson, Malin Engstöm, Andrea Lundgren, Mia Anspach – Julia Wirsén och Nathalie Johansson

Ersättare: Moa Nyström, Svea Backstad, Nellie Passmark och Moa Allvin.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt