Annons:

Palmér frälste Storebro – Gimolli delade ut känga:

Matchvinnaren Anton Palmér knyter nävarna efter Storebros viktiga seger mot Lojal på bortaplan. Foto: Ossian Mathiasson

Palmér frälste Storebro – Gimolli delade ut känga: "De borde spela rugby"

Storebro IF slåss för sin fortsatt existens i botten av division 5. Tre viktiga poäng kom in på kontot mot SK Lojal. Stor matchhjälte blev Anton Palmér – med ett vackert avslut i straffområdet. 
– Får jag komma en mot en så är det inte många som plockar mig, säger han efter 2–1-segern.  

Annons:

Division 5 nordöstra är ett getingbo i både toppen och botten. I dag möttes topplaget Lojal och bottenlaget Storebro på Ekensved.

Det var gästande Storebro som tog hand om samtliga tre poäng. Jimmi Wickström gjorde 1–0 i matchinledningen innan Kastriot Jashari kvitterade efter ett vackert anfall strax före halvtid.

Planens gigant, Anton Palmér, klev fram och ordnade tre poäng med ett behärskat avslut tio minuter in i andra halvlek. Därefter tryckte Lojal på för ett kvitteringsmål och skapade tre-fyra heta lägen utan överlista Fredrik Ströberg. 

– Vi spelar jäkligt disciplinerat och jäkligt tråkigt. Det finns ingen skönfotboll alls men det skiter vi i denna dag. Lojal är det spelskickligaste laget vi har mött i år. Vi har inte samma kvaliteter till att kunna vårda bollen på det här sättet så vi får spela efter vår förmåga, säger Anton Palmér.

Vackert avslut fram till 2–1

Palmér imponerade med sitt sätt att driva Storebro framåt och gick i bräschen med sitt 2–1-mål. Han ryckte ifrån sin bevakning och avslutade snyggt med yttersidan vid sidan av målvakten. 

– Får jag komma en mot en så är det inte många som plockar mig i sådana situationer.

Storebro har tappat viktiga poäng i slutskedet av flera matcher och nu fick de äntligen jubla över tre poäng och ta steget upp på säker mark. 

– Vi blir ängsliga på slutet och är rädda för scenariot med tappad ledning till oavgjort mot Djursdala och förlust mot HM IS. Det är snopna poängtapp. Ibland tappar vi boll lite för lätt och får jobba lite för mycket. Att vi kan vinna tid på offensiv planhalva med inkast långt ner på deras planhalva gör mycket. 

Vad kommer denna seger betyda för er?

– Det kommer ge oss mer karaktär framöver. 

Mellan plats sju, där Storebro ligger, och tolv skiljer endast tre poäng. 

– Vi har många tuffa matcher kvar att spela. Om två matcher möter vi Boston, det blir en nyckelmatch. Vi förväntar oss inte att vinna mot Oskarshamn.  

"Borde spela rugby"

Viktor Gimolli, spelande tränare i Lojal, var självklart besviken efter nederlaget. Laget hade flera gånger om bud på ett kvitteringsmål. 

– Jag tycker att det är otur. Vi ska vinna den här matchen alla dagar i veckan. Storebro är bra, jag säger inget annat. De krigar och har något att kämpa för men det är tufft att åka på förlusten. Planen är inte heller den bästa att rulla boll på. Vi kom inte rätt i avsluten, säger Viktor Gimolli. 

Det var en tuff match med mycket dueller och heta känslor, något som Gimolli reagerar på och delar ut kängor till Storebro och domartrion.

– Jag tycker att de spelar riktigt fult i första halvlek, det är nästan som att de borde spela rugby i stället. Vi ska rulla boll och de spelar rugby. Vi har alltid fått rött kort mot Storebro på grund av att deras taktik går ut på att få oss ur balans genom att smälla oss hela tiden. Det gjorde dem och domaren klarade inte av det. Han var inte bra åt något håll. Han borde ha satt ner foten från början så det inte blir så fula tacklingar. Det är klart att det blir dålig stämning på planen när han inte tar tag i det. 

Fyra lag inom en poäng

Flera lag, just nu Hultsfred, Lojal, Målilla och Södra Vi, är med i kampen om den tredje och sista kvalplatsen till division 4 där det skiljer en ynka poäng. 

– Det är långt ifrån över trots att vi förlorade i dag. Det är mycket kvar och vem som helst kan ta andra- och tredjeplatsen. HFK kan skrälla mot Stjärnan när de möts. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt