Annons:

Gullringen spelar måstematch i jakten på kvalplats – vinst krävs

Erik Lindblad och Erik Ståhlgren spelar en måstematch med Gullringens GoIF i afton. Foto: Ossian Mathiasson

Gullringen spelar måstematch i jakten på kvalplats – vinst krävs

Gullringens GoIF har fyra poäng upp till kvalplatsen i division 4. I kväll kommer kvalplatsinnehavaren Myresjö/Vetlanda till Gullemon.
– Det är dödsviktigt att vi vinner matchen, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Med fyra omgångar kvar att spela har Gullringen sju poäng upp till seriesuveränen Hvetlanda GIF och fyra poäng upp till Myresjö/Vetlanda, som har den enda kvalplatsen i sina händer. 

Om Gullringens division 3-dröm ska leva vidare är tre poäng det enda som räknas i kvällens hemmamatch mot Myresjö/Vetlanda. Vid seger krymper avståndet till en poäng men vid förlust har Gullringen sju poäng upp till kvalplatsen.  

– Det är ett tufft läge upp till förstaplatsen men vi måste se till att avsluta säsongen på ett bra sätt. Vi har fortfarande möjligheten att nå kvalplatsen, då måste vi gå rent samtidigt övriga resultat går vår väg. Vi ska kämpa på in i det sista tills det är teoretiskt omöjligt. Det är vad vi får gå efter. Vi måste hålla nivån och får inte lägga oss ner och dö, säger Gullringens huvudtränare Daniel Ohlsson. 

"Har oss själva att skylla"

I senaste omgången åkte Gullringen på en blytung 0–1-förlust mot Tenhults IF trots att de skapade många kvalificerade målchanser utan att få utdelning. 

– Det är fortfarande en stor besvikelse hos både spelare och ledare att vi inte lyckades knyta ihop säcken. Vi har oss själva att skylla så det är inget mer med det. Vi måste rannsaka oss själva om vad vi gjorde för fel och vad vi kan göra för att rätta till det, säger Ohlsson. 

Det är oklart hur Gullringens trupp ser ut mot Myresjö/Vetlanda. Klart är i alla fall att Jesper Wärnehall, som har missat flera höstmatcher, inte kommer till spel. 

– Det blir ungefär samma trupp som senast. ”Jeppe” klev av tisdagsträningen så det är inte tillräckligt bra för spel. Han behöver göra en full träning utan att känna något för att vara aktuell för spel.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt