Annons:

Hammar kritisk mot SVIF – vill till Gullringen

Robin Hammar vill lämna Södra Vi för Gullringen. Foto: Simon Henriksson

Hammar kritisk mot SVIF – vill till Gullringen

I vintras var Södra Vi IF:s anfallare Robin Hammar på väg till Gullringen. Nu vill han gå igen – men stoppas av klubben. – Jag är rejält besviken på Södra Vi, säger Robin Hammar, 22.

Annons:

I vintras tränade Södra Vi IF:s målskytt Robin Hammar med Elitfyran-laget Gullringens GoIF. Då blev det ingen övergång – men i sommar är Hammar sugen på att byta klubb.

Enligt egen utsago fick han ett löfte av Södra Vi:s tränare Ronny Eriksson att han fick lämna i sommar, men nu menar han att han stoppas från att gå till GoIF. 

– Jag var sugen redan i vintras när jag tränade med dem, men då snackade jag och "Lillen" (Ronny Eriksson) och han övertalade mig att stanna kvar. Jag skulle få hjälp om det kändes bättre och det tolkade jag som att det kunde bli en övergång om jag ville, men det var inte riktigt så han hade tänkt det. Enligt honom handlade det rakt av om att hjälpa mig, säger SVIF:s Robin Hammar. 

"Löftet" gjorde att Hammar stannade kvar i klubben under våren. 

– Både jag och Wärnehall (Patrik) tolkade det som att det inte var några problem och det gav en trygghet för mig, då hade jag inget att förlora. En liten del av mig ville vara kvar i klubben också. 

"Accepterade det"

Men situationen i Södra Vi blev inte bättre, som Hammar kände det. 

– Direkt efter frimånaden så snittade vi nio, tio personer på försäsongen och då kände jag att jag vill mer än det här. Nu är vi tolv till femton på träningarna, men alla spelar inte matcherna och det är bara ett gäng som tränar. Man blir smått uttråkad av det här. Det är inget givande för mig. 

Tidigare i somras tog Robin Hammar kontakt med ansvariga och ville få till en flytt. 

– Då fick jag ett nej, vi har inte råd att släppa dig. Då tänkte jag bara, det är synd, det är inte mer än så. Men sedan tränade jag på med Gullringen och Håkan (Danielsson, ordförande i SVIF) pratade med Gullringen. Då lät det som att Gullringen fått positiv respons från Södra Vi, men sedan fick jag höra något annat. Håkan sa att "vi behöver dig" och att jag var en nyckelspelare. Vi hade två, tre samtal och jag fick höra att det blir ingen övergång. Då kände jag att jag accepterar ödet, men var besviken. När jag haft mitt sista samtal med Håkan och säger att jag får acceptera vad de säger, så ringer han Gullringen och säger att jag ändrat mig. Det är inte sant, jag vill fortfarande gå till Gullringen. Hade jag vetat att löftet inte gällde något, så hade jag nog gått redan i vintras. 

"Känns jävligt märkligt"

Att en division fem-förening inte släpper en 22-åring som vill uppåt tycker Hammar är märkligt. 

– Det känns jävligt märkligt. I den ålder som jag är, när jag vill upp och utvecklas. Då är det märkligt att de vill sätta käppar i hjulet. 

Kan du förstå om man är kritisk till att du vill lämna mitt i säsongen?

– Ja, absolut. Till 110 procent. När jag fick snacket i vintras, så kände jag ju att jag hade ett val. Annars förespråkar jag inte att lämna mitt i en säsong. Grejen är att hade jag inte fått löftet hade jag gått direkt. 

Är du besviken på Södra Vi?

– Jag är rejält besviken, men känner att jag får bita ihop. Samtidigt känner man att glöden har dött lite. Förra året hade vi en grym säsong, alla hade samma mål och vi var 20 man på träning. Jag kommer försöka ge allt, men det är klart att glöden dött lite. 

Hur ser du på att spela i Södra Vi nästa år?

– Jag ser chanserna till det som väldigt små. Har Gullringen samma intresse då, så kommer jag att gå dit. 

Södra Vi IF:s syn på hela Robin Hammar till Gullringen-historien kan ni läsa här. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt