OS-SILVER FÖR KOSOVARE ASLLANI

Sverige och Kosovare Asllani föll i OS-finalen mot Tyskland. Foto: Jakob Karlsson

Sverige och Kosovare Asllani fick nöja sig med ett OS-silver. Tyskland vann kvällens final med 2-1 efter en riktig rysare.

Favoriten Tyskland gick fram till 2–0 i början av andra halvlek och såg ut att gå mot en säker seger. Men Sverige kom tillbaka, Stina Blackstenius reducerade – och man hade sedan flera farliga kvitteringschanser.

Någon kvittering blev det dock inte. Tyskland, som verkligen är ett spöke för Sverige i mästerskapssammanhang, höll undan och tog OS-guld. Kosovare Asllani, fostrad i Vimmerby IF, fick därmed nöja sig med ett OS-silver.

Det är Sveriges bästa resultat i ett mästerskap sedan andraplatsen i VM 2003. Även då besegrades Sverige av Tyskland.

Asllani spelade 67 minuter i finalen och var inblandad i Sveriges mål precis innan hon blev utbytt.