Annons:

Kim Wickström hjälte när Storebro vann på bortaplan

Kim Wickström gjorde matchens enda mål när Storebro besegrade Fågelfors. Foto: Linus Johansson

Kim Wickström hjälte när Storebro vann på bortaplan

Knappast någon trodde på Storebro inför bortamatchen mot Fågelfors. Men laget gjorde en ny heroisk insats och vann med 1-0. Stor matchhjälte blev inhopparen Kim Wickström. – Alla krigade extremt hårt. Det är karaktär på spelarna när man kan göra en sådan här match, säger SIF-tränaren Per Bäckman.

Annons:

Storebros säsong har till mångt och mycket handlat om skador, sjukdomar, avstängningar och andra frånvaroorsaker. Mot Fågelfors saknades viktiga spelare som Jimmi Wickström, Johan Carlsson, Mohammed Ibrahim, Joakim Ivarsson och Jonas Fors.

Trots det lyckades inte seriesexan Fågelfors rå på femman Storebro på sin hemmaplan.

Hur gick det här till egentligen?

– Det gick till ungefär som i Åseda för några veckor sedan. Vi spelade lågt med laget. Fågelfors hade väl 80-20 i bollinnehav, men fram till sista kvarten tycker jag inte att de skapade något nämnvärt. Sen blev de desperata och började lyfta in bollar på slutet och då fick Thomas (Svensson) göra några jätteräddningar, säger Per Bäckman.

Wickström byttes in - och gjorde mål

I halvtid byttes Kim Wickström in istället för Kalle Persson. Det skulle visa sig bli ett succébyte. Det tog bara fem minuter innan Wickström gjorde matchens enda mål, assisterad av Robin Flöisbon.

– Kim fick öppet mål och slog bollen stolpe in. Det var knappt så att den hade styrfart när den gick i mål

Det räckte alltså för att bärga tre mycket viktiga poäng hem till Storebro.

Hur kan ni klara det med så många ordinarie spelare borta?

– Det har varit så här i flera matcher nu. Innan matchen pratade vi om att folk aldrig tror att vi ska åka i väg och vinna. Men jag betonade att vi i gruppen måste tro att vi kan göra det. Sen talade jag om för killarna hur jag ville att vi skulle spela och de gick ut och gjorde precis det. Det är karaktär på sådana spelare.

Hyllade laginsatsen

Vid förlust i kväll hade Fågelfors petat ned Storebro till sjätteplatsen i tabellen. Istället drygade Storebro ut försprånget till sex poäng. Topp fem i serien spelar i ”nya” division fyra nästa år.

– Det ser bättre ut nu än vad det gjorde innan matchen. Men det är tolv poäng kvar att spela om och Fågelfors har ett ganska lätt schema kvar, säger Per Bäckman.

SIF-tränaren berömde förstås hela laget efter kvällens insats.

– Det var en gedigen laginsats. Samtliga krigade extremt hårt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt